Geoana: Vor fi ministri avizati favorabil, dar nu sunt sanse pentru Guvern

Luni, 26 Octombrie 2009, ora 23:20
2288 citiri
Geoana: Vor fi ministri avizati favorabil, dar nu sunt sanse pentru Guvern

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat luni seara ca sunt cazuri de ministri care vor primi un aviz favorabil in Parlament, insa Cabinetul Croitoru nu va trece la vot, existand "o majoritate solida" in jurul primarului Sibiului, Klaus Iohannis pentru postul de premier.

Intrebat daca exista vreo sansa ca parlamentarii PSD sa voteze miercurea viitoare Cabinetul Croitoru in plenul Parlamentului, Geoana a raspuns ca "niciuna".

"Pentru ca suntem oameni seriosi, atunci cand suntem intr-o majoritate respectam cuvantul dat, am fost intr-o majoritate cu cei de la PD-L si la ordinul domnului Basescu aceasta majoritate s-a destramat. Suntem intr-o majoritate care-l sustine pe domnul Iohannis pentru prim-ministru si sper sa fim oameni seriosi si de aceasta data", a sustinut Geoana intr-o emisiune la TVR.

De asemenea, liderul PSD a completat ca la "votul de saptamana viitoare" nu vor fi "surprize" deoarece "exista o majoritate solida" si ca "acest guvern nu are cum sa aiba sprijinul Parlamentului".

Despre executivul propus de Lucian Croitoru, Geoana a spus: "Propunerea nu este serioasa, este de fapt un plan de a avea un fel de guvern Boc III, pentru ca piesele centrale, piesele grele sunt ministri PD-L, aceleasi figuri arhicunoscute, domnul Blaga, domnul Videanu, domnul Pogea, oameni care in mod evident au o misiune de indeplinit pentru domnul presedinte Basescu. Ceilalti sunt mai degraba oaste de stransura, ca sa spun asa".

Presedintele PSD a spus ca nu va avea "o dificultate" referitor la unele persoane profesioniste nominalizate pentru posturile de ministri, dand exemplul lui Bogdan Aurescu la Ministerul Afacerilor Externe.

"Sunt convins ca toti colegii mei il vor vota fara dificultati. Mi se pare un nume onorabil si unde vom vedea un nume onorabil nu avem o problema sa spunem 'da domnule, este un profesionist bun' ", a mai explicat Geoana.

Geoana ii transmite lui Dinu Patriciu ca nu este liberal, ci un om de stanga

Mircea Geoana a declarat luni ca Dinu Patriciu a spus despre el ca ar putea fi desemnat de Crin Antonescu premier pentru ca omul de afaceri dorea sa scape de incurcatura dupa ce fusese indicat el insusi de liderul PNL pentru acest post, precizand si ca este un om de stanga.

"Eu cred ca voia sa iasa din incurcatura pe care i-a produs-o dl Antonescu cand l-a propus drept potential prim-ministru", a comentat liderul PSD, afirmatia lui Dinu Patriciu conform careia Geoana ar putea fi propus premier daca Antonescu va castiga alegerile prezidentiale.

"Eu sunt un om de stanga, un social-democrat modern. Mircea Geoana e un social-democrat modern, care s-a format la scoala politica si ideologica atat in tara, cat si in strainatate, eu stiu ca om modern de stanga ca nu pot sa am bani si pentru social si pentru menirea mea sociala daca nu intaresc economia.

Asta nu inseamna ca esti liberal, ci un om de stanga modern, trebuie sa intelegi ca piata are rostul sau, dar o piata neingradita si statul minimal pe care il propovaduiesc liberalii reprezinta in acest moment o solutie gresita", a mai declarat presedintele social-democrat.

"Mircea Geoana e un om de stanga, un social-democrat capabil sa dialogheze cu oameni de alte convingeri politice, capabil sa formeze coalitii si majoritati mai ample in functie de calitatea oamenilor care ma inconjoara, asta da, dar am sa raman intodeauna de stanga pentru ca aceasta Romanie in care cred reprezinta sansa ca fiecare roman indiferent de locul in care se naste si ceea ce ii ofera destinul sa poata avea o sansa corecta, sa se poata realiza in tara lui", a continuat Geoana.

Omul de afaceri liberal Dinu Patriciu a declarat sambata ca, in prezent, el insusi este mai folositor in ceea ce face decat ar fi in postura de premier, insa a apreciat ca Mircea Geoana ar fi potrivit ca prim-ministru daca prezidentiabilul PNL ar castiga cursa pentru Palatul Cotroceni.

Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Boloş, despre taxa pe boală: "Cel care stă în concediu medical primeşte mai mulţi bani decât atunci când este la serviciu"
Ministrul de Finanţe Marcel Boloş a explicat, joi, 28 martie, că numărul mare de concedii medicale nu asigură sustenabilitatea bugetului asigurărilor sociale. Declarația vine în...
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
Membru USR, agresat când strângea semnături, în București: ”Au rupt câteva liste, noi vom strânge şi mai multe”
USR anunţă că, miercuri, un membru USR a fost agresat în timp ce strângea semnături în zona Lujerului din Sectorul 6, Bucureşti. ”Ieri, un membru USR a fost agresat în timp ce...
#Geoana ministri Croitoru, #Dinu Patriciu stanga, #aviz ministri Croitoru, #sanse Guvern Croitoru , #PSD