Geoana vrea dialog cu poporul pe tema scutului antiracheta

Luni, 08 Februarie 2010, ora 14:40
2653 citiri
Geoana vrea dialog cu poporul pe tema scutului antiracheta

Liderul PSD, Mircea Geoana, sustine ca anuntul privind instalarea unui scut antiracheta in Romania are nevoie de o evaluare mult mai ampla care implica si problema securitatii din Romania si impune in acelasi timp o discutie in Parlament, dar si cu cetatenii.

"Recentul anunt facut de administratia de la Bucuresti privind scutul antiracheta trebuie sa conduca, dincolo de elemententele obligatorii, la o evaluare mult mai ampla privind securitatea Romaniei.

Se impune o discutie mult mai serioasa referitoare la cum sunt abordate amenintarile la securitatea nationala. Iar asta este o conversatie obligatorie intre noi si cetatenii Romaniei", a precizat liderul PSD.

Mircea Geoana a reiterat ideea ca grupul parlamentar din PSD va readuce in discutie legile privind securitatea nationala, iar Cristian Diaconescu va coordona acest for.

"Ne vom axa pe tot ce inseamna strategie de securitate nationala si pe criteriile pe baza carora Romania participa la un teatru de operatiuni", a mai adaugat presedintele Senatului.

Mircea Geoana a mentionat ca printre prioritatile PSD se numara si organizarea unor dezabteri cu pensionari si specialisti din domeniu pentru a putea veni cu un punct de vedere integrat privind legea pensiilor.

"Am decis sa lansam un dialog cu sindicatele ca sa vedem care sunt implicatiile actualei legi asupra sectorului bugetar si modalitatile prin care am putea sa ajutam salariatii sa traverseze aceasta perioada.

De asemenea dupa deciziile pe care FMI le va lua pentru Romania guvernul crede ca ajutorul pentru sectorul bugetar s-a incheiat, dar nu este asa. IMM-urile sunt devastate de un val de falimente si am decis sa relansam dialogul cu sectorul privat. In sedinta de luni ne-am aplecat si asupra pregatirilor pentru Congresul din 20 februarie", a mai spus Geoana.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Geoana scut antiracheta, #discutie parlamentari populatie scut , #PSD