Liberalii negocieaza cu PSD numai dupa 1 Decembrie

Luni, 24 Noiembrie 2008, ora 17:47
1774 citiri
Liberalii negocieaza cu PSD numai dupa 1 Decembrie

PNL va participa la negocierile pe care social-democrati intentioneaza sa le initieze in noaptea alegerilor doar dupa Ziua Nationala a Romaniei - 1 Decembrie, i-a transmis, luni, presedintele Camerei Deputatilor, liberalul Bogdan Olteanu liderului PSD Mircea Geoana.

"PNL nu va purta negocieri pana dupa alegeri, adica pana pe data de 2 decembrie, intrucat pe 1 decembrie sarbatoreste Ziua nationala si nu sta sa negocieze cu domnii Geoana si Stolojan. Nu consideram moral sa negociem ceea ce cetatenii nu au votat", a declarat Bogdan Olteanu pentru Mediafax.

Intrebat cand va fi stabilita delegatia de negociere a liberalilor si componenta acesteia, coordonatorul politic al campaniei electorale a PNL a replicat ca "probabil pe 2 decembrie, dupa alegeri".

Potrivit lui Olteanu, pe langa mentinerea cotei unice de impozitare, "constituirea unui guvern cu participarea PNL va fi conditionata de asumarea programului anti-criza al PNL".

"Noi o sa discutam dupa alegeri cand o sa avem un rezultat clar, astea sunt declaratii de campanie. Noi avem ca obiectiv castigarea alegerilor si conducerea Guvernului cu prim-ministru liberal.

Geoana, daca vrea, poate sa negocieze dar pentru noi asta e obiectivul si pe 30 noiembrie nu avem ce sa discutam decat despre castigarea alegerilor", a declarat si vicepresedintele PNL Ludovic Orban.

Intrebat daca liderii PNL au stabilit componenta delegatiei liberale pentru negocierea viitoarei majoritati parlamentare care sa formeze guvernul, Orban a replicat "Nu". "O sa avem BPC dupa alegeri, atunci vom stabili acea delegatie", a explicat liderul PNL.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, duminica seara, ca va cere un mandat din partea Biroului Permanent al formatiunii, in noaptea de 30 noiembrie, pentru negocierile privind guvernarea, precizand ca, daca PSD va castiga alegerile, functia de premier este nenegociabila.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
#negocieri, #guvernare, #PSD, #Mircea Geoana, #Bogdan Olteanu, #Ludovic Orban, #PNL, #1 decembrie , #PSD