"Mica Inchizitie" condusa de Sova decide definitiv, duminica, soarta lui Geoana in PSD

Vineri, 11 Noiembrie 2011, ora 19:46
4214 citiri
"Mica Inchizitie" condusa de Sova decide definitiv, duminica, soarta lui Geoana in PSD
Foto: Evenimentul Zilei

Cei care vor decide daca il exclud sau nu pe Mircea Geoana din PSD vor fi membrii Comisiei Nationale de Integritate care se vor reuni duminica in acest scop. Condusa de Dan Sova, "mica Inchizitie", cum a numit-o Adrian Nastase, este for decizional, iar hotararea ei nu va putea fi contestata de Geoana decat la Congresul din ... 2014.

Senatorul PSD Dan Sova a explicat pentru Ziare.com care sunt pasii procedurali in cazul in care se solicita sanctionarea unui membru PSD de catre partid, fara a face insa referire la cazul Mircea Geoana.

"In primul rand, precizez ca exista o procedura privind sanctionarea unui membru, nu excluderea lui. Se intruneste comisia, care este formata din 49 de membri. Se prezinta comisiei un raport cu privire la faptele petrecute, dupa care se prezinta, in acelasi raport, care este incalcarea regulamentului, dupa care toti membrii expun cate o prima opinie. Urmeaza sa fie ascultata persoana, in cazul in care este prezenta, si dupa aceea urmeaza dezbaterile.

Toti cei 49 de membri au dreptul, posibilitatea, sa isi expuna opinia. Bineinteles ca se poate supune la vot limitarea timpului de expozeu. Apoi se propun sanctiuni, sanctiunile pot fi propuse de catre oricare membru al comisiei, si se voteaza sanctiunile propuse", a explicat foarte clar senatorul Dan Sova, presedintele Comisiei Nationale de Arbitraj si Integritate Morala (CNAIM) a PSD.

Cu toate ca mai multi membri PSD ne declarasera ca hotararea comisiei va fi supusa apoi aprobarii unui for decizional de tipul BPN sau CNEx, Dan Sova ne-a precizat ca in astfel de cazuri "Comisia de Integritate este for decizional, rezultatul nu mai merge nicaieri".

De asemenea, el a declarat ca decizia Comisiei de Integritate nu mai poate fi atacata decat in fata Congresului PSD.

"Atat. Dar nu se convoaca niciodata un congres special pentru astfel de cazuri, contestarea se judeca la congresul ordinar", a adaugat senatorul Dan Sova, precizand ca urmatorul congres al partidului este programat in februarie 2014.

Nastase: Ce s-a intamplat in Senat a fost un test de fidelitate, Geoana nu a inteles

Ponta il vede pe Iliescu un fel de Richelieu, iar pe Geoana afara din PSD

"Comisia Nationala de Integritate se afla in doua ipostaze, pentru ca exista si comisii judetene de integritate, care sunt organe subordonate.

Comisia Nationala fie judeca recursurile formulate impotriva hotararilor pronuntate de comisiile judetene, fie este un for care pronunta o sanctiune, in prima si ultima instanta, la sesizarea oricarui for de conducere important: Birou Permanent National, Comitet Executiv sau Birou Permanent Judetean", a subliniat senatorul PSD.

Victor Ponta a declarat saptamana aceasta ca a sesizat Comisia Nationala de Arbitraj si Integritate Morala a partidului, in legatura cu posibile incalcari ale Statutului de catre Mircea Geoana.

Cine castiga cel mai mult din razboiul Ponta-Geoana ?- Sondaj Ziare.com

In asteptarea sedintei in care i se va decide soarta in PSD, Mircea Geoana a anuntat vineri, printr-o scrisoare deschisa, ca nu va merge, duminica, in fata Comisie de arbitraj din PSD decat daca aceasta nu va fi condusa de Dan Sova.

Mircea Geoana considera ca Dan Sova s-a antepronuntat in cazul sau, prin declaratiile publice facute in ultimele zile.

"Prezenta nu este obligatorie, noi l-am invitat sa vina, face cum vrea dumnealui. Daca doreste sa vina, foarte bine, isi va expune punctul de vedere. Daca nu, comisia se va pronunta in lispa sa. Nu stiu de unde a auzit domnul Geoana de recuzare intr-un patid politic. Este o incercare fara sorti de izbanda", a replicat senatorul Dan Sova vineri seara, la Realitatea TV.

Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
Mai mult de jumătate dintre români votează la europarlamentare cu candidatul preferat la primărie. Ce procente ar putea obține partidele SONDAJ
PSD este creditat cu 28,4% din intenţiile de vot la alegerile pentru consiliile locale, PNL cu 26,7%, AUR cu 14,4%, conform unui sondaj realizat de INSCOP la comanda News.ro, în luna aprilie,...
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Respect, d-le Cîrstoiu: "un medic nu abandonează niciodată"! Câți antreprenori gândesc la fel?
Nu l-am cunoscut niciodata pe medicul Cirstoiu, nu am avut nicio legatura ce el. In schimb, ca si voi, am avut ocazia sa-l vad la lucru pe scena politica damboviteana. Dupa parerea mea, responsabil...
#Geoana excludere PSD, #Geoana sanctionat PSD, #Geoana Sova comisie integritate , #PSD