Mircea Geoana este candidatul PSD la functia de premier

Vineri, 29 August 2008, ora 12:35
1007 citiri
Mircea Geoana este candidatul PSD la functia de premier

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a anuntat, vineri, ca va fi candidatul partidului pentru functia de premier.

Geoana isi propune sa castige alegerile din noiembrie, pentru a forma viitorul Guvern.

Mircea Geoana a mai spus, in discursul sau de la Forumul National al Agricultorilor, ca Theodor Stolojan este "cel mai mare traseist politic" din istoria politicii romanesti, liderul PSD amintind ca Stolojan a fost numit premier de catre Ion Iliescu in 1991, pe care l-a si sustinut in alegerile din 1996.

Acuzandu-l ca a trecut de la stanga la PNL, apoi la PL-D, adoptand doctrina populara, Stolojan fiind in prezent prim vicepresedinte al PD-L, Geoana le-a facut o urare electorala adversarilor politici democrat-liberali, "La revedere, putere de dreapta!"

Geoana a subliniat ca cei adunati la Alexandria "au simtit nevoia" sa il anunte ca si candidat la functia de premier, comentand ca, de fapt, este o traditie la PSD ca liderul de partid sa fie si premier, referindu-se la Adrian Nastase, in perioada 2000-2004.

Mircea Geoana a mai spus despre contracandidatii de la PD-L si PNL, respectiv Theodor Stolojan si Calin Popescu Tariceanu, la functia de premier, ca nu le neaga "anumite calitati personale, dar ca guvernarea PSD nu suporta comparatie cu guvernarile celor doi, Stolojan in anii 90, iar Calin Popescu Tariceanu, in actualul mandat".

Liderul PSD a spus ca ultimii patru ani au insemnat "balamuc", iar alegatorii trebuie sa aleaga la 30 noiembrie daca vor vrea aceeasi atmosfera politica in urmatorul mandat sau vor vrea "liniste si constructie".

Emotionat de declaratia de presa pe care o sustinea, Geoana si-a exagerat competentele de politica externa care l-ar califica sa fie premier, aratand ca poate rezolva problemele care decurg din "razboiul de la granitele Romaniei",(asezand in mod eronat Georgia langa frontiera romaneasca), sau din "criza alimentelor la nivel mondial".

Adrian Nastase, referindu-se la anuntul candidaturii lui Mircea Geoana, a spus ca presedintele PSD "are minte de premier si are un partid care il sustine", Geoana fiind "propus si aclamat" de cei reuniti la Alexandria.

Nastase a glumit pe tema contracandidatului PD-L al lui Geoana, la sefia viitorului Executiv, spunand ca Theodor Stolojan este posibil sa o pateasca asa cum s-a intamplat in 2004: "Sa nu vina Traian Basescu sa ii ia cu lacrimi in ochi functia de premier",a spus Adrian Nastase.

La Alexandria se desfasoara, vineri, Forumul National al Agricultorilor, in organizarea Consiliului National al PSD, cu participarea lui Adrian Nastase, Mircea Geoana, Liviu Dragnea si Ilie Sarbu, alaturi de militanti PSD si de specialisti in agricultura, peste 1.000 de persoane.

Citeste si:
Primarii PSD care au dat în judecată guvernul Cîțu pentru banii distribuiți la rectificare. ”Am fost vitregiți de un drept”
Primarii PSD care au dat în judecată guvernul Cîțu pentru banii distribuiți la rectificare. ”Am fost vitregiți de un drept”
Șase primari social democrați din Vrancea au acționat în instanță Guvernul Cîțu, pentru modul în care premierul demis, Florin Cîțu, a alocat banii la ultima rectificare bugetară în mod...
Pactul de la Cotroceni
Pactul de la Cotroceni
Surpriză de proporții. Împăcarea istorică dintre Iohannis și PSD va rămâne în istorie cu numele de Pactul de la Cotroceni. După ce președintele Iohannis și-a călcat pe inimă o dată,...
Sursa: Ziare.com