Mircea Geoana: Imi cer scuze pentru acea vizita la Vintu

Joi, 04 Februarie 2010, ora 12:43
5614 citiri
Mircea Geoana: Imi cer scuze pentru acea vizita la Vintu

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a cerut scuze in fata colegilor, simpatizantilor, militantilor si celor cinci milioane de romani care l-au votat ca a facut acea vizita neinspirata la Sorin Ovidiu Vintu si i-a dezamagit.

"Sa nu transformam acest for intr-un simplu concurs de frumusete ca sa nu facem deliciul celor care nu ne doresc binele si sa ne indepartam de la problemele partidului, electoratului si ale tarii. As vrea sa cer scuze celor pe care i-am dezamagit cu acea neinspirata vizita la Vintu", a spus liderul PSD.

Mircea Geoana a tinut sa precizeze ca a vrut sa-si dea demisia dupa ce Curtea Constitutionala a respins plangerea pe care a depus-o, referitoare la fraudarea alegerilor, dar datoria morala pe care a avut-o fata de colegi l-au facut sa se razgandeasca.

"Am vrut sa imi dau demisia, dar era vorba de o datorie morala. De aceea, am decis sa astept Congresul PSD si sa va spun ce aveam de spus si care sunt principiile mele. Acum prima limita si prima provocare a partidului nostru este sa asigure unitatea in actiune. Avem razboi pe prea multe fronturi cu contestari", a mai spus liderul PSD.

Mircea Geoana a subliniat ca nu a primit in campanie spirjinul si incurajarea necesare, de care avea nevoie un candidat la presedintie.

"In ultima clipa, mi s-a acordat spijinul de care aveam nevoie. Desi pe fata imi declarau fidelitate, unii formau randuri. Puteam sa dau vina pe alti colegi, dar am ales sa fiu eu tapul ispasitor", a mai spus acesta.

Toti care vor sa conduca PSD sunt oameni valorosi

Liderul PSD Mircea Geoana a mentionat ca el vrea sa faca o echipa puternica care sa conduca partidul si toti cei care vor candida sunt oameni valorosi.

"Sa spunem pe fata ce vrem ca sa asiguram adevarata identitate a partidului. Vreau sa va spun ca veti ramane prietenii si colegii mei. Eu vreau sa coagulez in jurul meu cea mai competenta si serioasa echipa si sa crestem capacitatea noastra organizatorica", a mai spus acesta.

Mircea Geoana a mai spus ca putea sa dea vina pe cei din teritoriu dupa alegerile prezidentiale, dar a preferat sa ia asupra sa aceasta energie negativa.

"Nu cred ca decapitarea in bloc a numeroaselor organizatii judetene ar fi reprezentat o solutie sanatoasa. Ar fi fost usor sa ma indrept cu manie spre colegii care ieri veneau cu prietenie langa mine pe scena si acum m-au gasit tap ispasitor, dar am evitat asta deoarece un lider trebuie sa fie impartial. Acum trebuie sa gasim un raspuns corect calm programatic", a mai precizat acesta.

Mircea Geoana si-a mai rugat colegii sa aiba optiuni clare ca sa fie mai credibili si sa nu se razgandeasca pe parcurs, daca iau o decizie.

"Daca stabilim la Congres ca PD-L macina Romania si suntem impotriva acestui partid sa ne tinem de aceasta decizie si de principiile noastre ideologice, compromisul nu ne face bine. Am crezut si cred in democratizarea partidului nostru", a mai spus Geoana.

Liderul PSD a vorbit si despre relatia cu PNL si a spus ca va fi una de competitie atunci cand este vorba de Opozitie.

"Trebuie sa pastram cu PNL o relatie corecta si constructiva", mai conchis acesta. La final Mircea Geoana i-a asigurat pe toti ca ii iubeste.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#Mircea Geoana scuze PSD, #vizita neinspirata Vintu , #PSD