Mircea Geoana "isi" cere scuze amazoanelor din PSD

Vineri, 11 Iulie 2008, ora 12:40
1874 citiri
Mircea Geoana "isi" cere scuze amazoanelor din PSD

Presedintele social-democrat Mircea Geoana "si-a" cerut scuze, vineri, colegelor din PSD, despre care recent a spus ca sunt de doua categorii: femeia-politician, inger pazitor al familiei, sau modelul celor "care apar in tabloide, cu decolteuri mari, fuste scurte si creiere mici".

"Imi cer scuze daca am fost putin nepoliticos acum cateva zile, la o intalnire cu colegele mele. Imi cer scuze. Am gresit un pic", a spus Geoana, prins in vartejul promisiunilor facute electoratului inainte de alegerile parlamentare.

"Dar tot mi-ar placea sa vad o doamna cum este Daniela Popa in dreapta mea, in cateva luni, cand va trebui sa facem un guvern asa cum trebuie pentru tara asa", a adaugat liderul social-democrat.

E de discutat daca "amazoanele" din PSD au acceptat scuzele lui Geoana, avand in vedere ca forma corecta a expresiei este "iti cer scuze" si nu "imi cer scuze".

Mai multe femei din PSD l-au criticat pe Mircea Geoana pentru calificativele acordate la intrarea in sedinta Comitetului Executiv al Organizatiei.

Ele sustin ca termenul "amazoane" si viziunea "inger pazitor al familiei" versus "decolteu si creiere mici" nu trebuiau sa se regaseasca in discursul sau, informeaza NewsIn.

"Ma enerveaza si termenul de amazoana si ca este dictata vestimentatia unei femei. Tinuta tine de fiecare", a spus Mariana Garju, primarul unei comune constantene.

Desi a recunoscut ca eticheta aplicata de liderul PSD nu este gresita pentru ca simbolizeaza puterea, Mariana Garju a spus ca nu se considera a fi o amazoana.

Pe de alta parte, ea i-a dat dreptate sefului ei pe linie de partid afirmand ca o femeie trebuie "sa aiba demnitate si prin tinuta vestimentara".

Mai putin vehementa decat colega ei de partid, o consiliera din Iasi crede ca termenul de amzoana este unul "de senzatie" si apreciaza ca o femeie trebuie sa fie impecabila in politica, iar vestimentatia "tine de posibilitatea si gusturile fiecareia".

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
A crescut cifra de afaceri din industrie în România. Ultimele date INS privind piața internă și externă
Conform datelor anunțate la 17 aprilie de INS, pentru februarie 2024, cifra de afaceri din industrie (piaţa internă şi piaţa externă), a crescut față de luna ianuarie cu 11,7%, și cu 8,2%...
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
România marchează o creștere importantă a producției industriale. Ciolacu: ”Pentru că s-a bazat foarte mult pe investiții şi nu pe consum”
Cu un avans de 2,7%, România se numără printre ţările membre UE cu cele mai importante creşteri ale producţiei industriale din blocul comunitar, arată datele publicate, luni, de Oficiul...
#PSD, #Mircea Geoana, #Daniela Popa, #amazoane , #PSD