Mircea Geoana isi disculpa fiul: are permis de conducere pentru categoria B1

Joi, 17 Septembrie 2009, ora 14:54
5298 citiri
Mircea Geoana isi disculpa fiul: are permis de conducere pentru categoria B1

Dupa ce Alexandru Geoana, fiul Mircea Geoana, a fost vazut miercuri dupa-amiaza conducand un Fiat 500 retro prin cartierul bucurestean Dorobanti, fara a avea permis de conducere, avand doar 16 ani, liderului PSD sare in apararea baiatului sau, sustinand ca "respectarea legii este o valoare fundamentala pentru familia sa".

Candidatul PSD la prezidentiale aduce in acest sens argumente solide, cu precizari legale, cum ca fiul sau are tot dreptul sa conduca un astfel de autoturism.

"Intrucat am constatat ca in presa au fost lansate o serie de speculatii cu privire la permisul auto obtinut de fiul meu, doresc sa fac urmatoarele precizari. Conform HG1391/2006 - Regulamentul de aplicare a OUG 195/2002 privind circulatia pe drumurile publice - art. 33, alin 1, lit a), categoriile A1 si B1 pot fi obtinute incepand cu varsta de 16 ani. Fiul meu a obtinut permisul de conducere categoria B1 in data de 2.07.2009, in conditiile legii, conditii ce se aplica tuturor cetatenilor Romaniei", se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Geoana sustine ca autoturismul pe care il conduce fiul sau are capacitatea cilindrica ce permite utilizarea lui pe drumurile publice de catre posesorii de permis auto categoria B1.

Presedintele PSD isi apara fiul sustinand ca atat la examenul auto cat si la orele de traseu urmate in cadrul scolii de soferi a fost folosit un autoturism in conformitate cu prevederile legii privind circulatia pe drumurile publice.

Totodata, Mircea Geoana sustine ca fiul sau a intrat in gura presei din cauza faptului ca el candideaza la alegerile prezidentiale din toamna.

"Stiu ca apropierea campaniei electorale face ca batalia politica sa fie tot mai dura si ca armele utilizate sa fie tot mai josnice. Difuzarea de informatii eronate si tendentioase in legatura cu membrii familiei unui candidat, oricare ar fi numele lui, duce competitia politica in zona atacurilor murdare si a manipularii opiniei publice", sustine Mircea Geoana.

Liderul PSD sustine ca nu va folosi aceeasi arma contra celorlalti candidati pentru scaunul de la Cotroceni.

"Nu am folosit si nu voi folosi atacuri la adresa familiei adversarilor politici, oricat de mult ar incerca unii sa ma atraga in aceasta capcana. Am convingerea ca romanii merita nu doar un presedinte mai bun, ci si o campanie electorala mai buna", mai spune Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#fiu Mircea Geoana, #permis baiat Mircea Geoana, #masina Geoana , #PSD