Mircea Geoana nu crede intr-o alianta cu PNL

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 22:56
2490 citiri

Presedintele PSD, Mircea Geoana, s-a aratat reticent fata de propunerea presedintelui fondator al PC, Dan Voiculescu, pentru constituirea unei Aliante Social Liberale intre PSD si PNL, afirmand ca este cale lunga pana la a avea "un construct politic" intre cele doua partide.

"Este evident ca PSD si PNL au un punct de vedere comun cu privire la apararea democratiei si a statului de drept. Este de asemenea adevarat ca avem cateva elemente punctuale in care ne regasim si mai avem in spate o campanie pe care am facut-o umar la umar, aceste lucruri nu se pot sterge usor.

Evident ca in 2012 cand vom avea alegeri, daca nu vor fi anticipate, exista bineinteles si o intentie de colaborare politica pentru acele alegeri. Dar de aici pana la a avea un construct politic este cale lunga si, evident, ca in fiecare dintre cele doua partide se doreste pastrarea identitatii", a spus Geoana.

Voiculescu a trimis, joi, o scrisoare deschisa, in care a aratat necesitatea constituirii unei aliante intre cele doua mari partide din Opozitie, aratand ca aceasta este singura cale pentru ca Romania sa nu mai fie condusa de un singur partid, sau chiar de un singur om.

"Pentru ca PSD si PNL sa nu devina, treptat, doar partide istorice, trebuie formata, in cel mai scurt timp, Alianta Social Liberala, trebuie elaborat un program politic temeinic si trebuie construit un guvern din umbra solid, care, prin contrast, sa demonstreze precaritatea Executivului in functie si sa-i convinga pe romani ca exista alternativa. (...)

Asadar, domnule Diaconescu, domnule Geoana, domnule Mitrea, domnule Nastase, (ordinea este strict alfabetica) va intreb public, ca cetatean roman si coleg de Opozitie, cum vedeti viitorul PSD, al Opozitiei si al democratiei in Romania? Domnule Antonescu, stimati colegi liberali, cum vedeti viitorul PNL, al Opozitiei si al democratiei in Romania?", se arata in scrisoarea deschisa trimisa de Voiculescu.

A.S.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...