Mircea Geoana: Principalul export al Romaniei din ultimii 9 ani a fost si este scandalul politic

Miercuri, 09 Octombrie 2013, ora 22:04
1449 citiri
Mircea Geoana: Principalul export al Romaniei din ultimii 9 ani a fost si este scandalul politic

Senatorul PSD Mircea Geoana este de parere ca principalul export al Romaniei din ultimii noua ani a fost scandalul politic, vorbind in context si despre pactul de coabitare.

"Traian Basescu a golit de continut pactul de coabitare atunci cand a decis sa inceapa campania pentru anul viitor. Nu soarta tarii il intereseaza, ci culoarul iluzoriu pe care l-ar crea pentru un candidat care sa-i asigure linistea si influenta dupa 2014. De aceea, un pact golit de continut nu poate fi denuntat", a afirmat fostul ministru de Externe, intr-un comunicat de presa remis Ziare.com.

Basescu: Ponta, un mitoman, un Oprescu de proasta calitate

Acesta considera ca principala problema a Romaniei pe plan extern este absenta oricarui mare proiect, "de prea multi ani".

"In loc sa adune toate institutiile si expertiza natiunii in formularea unui proiect de influenta a Romaniei in Europa si in lume, presedintele alege sa poarte razboaie care s-au incheiat, intr-o lume care se schimba in ritmuri ingrijoratoare si sa exporte in plan extern si ultima reduta a consensului national: politica externa si imaginea Romaniei. Mi-as dori sa fim in decembrie 2014 si sa scutim inca un an de nebunie si razboi politic.

De aceea, fac un apel public, pe care il adresez in special presedintelui Traian Basescu, dar si altor actori politici cuobsesii prezidentiale, sa inceteze scandalul politic. Exportarea in afara tarii a unor teme conflictuale de pe agenda politica interna in actualul context international risca sa vulnerabilizeze in mod suplimentar Romania", a sustinut Mircea Geoana.

Ministerul de Externe, "un simplu ghiseu diplomatic"

Social-democratul spune despre Guverul Romaniei ca nu are un "rol oarecum tehnic" in politica externa, fiind generator si co-decident de politica externa. Totodata, senatorul PSD a vorbit si despre Ministerul de Externe, despre care a spus ca "a fost transformat in ultimii ani de regim autoritar - prezidential intr-un simplu ghiseu diplomatic".

Basescu apara televiziunile: Ponta, mai cinic si mai brutal decat Nastase

Mircea Geoana mai afirma ca PSD nu a folosit niciodata intern faptul ca aderarea la Schengen a fost amanata de sapte ori, adaugand ca invocarea temelor Kosovo, Siria sau Nabucco de catre presedintele Traian Basescu in recentele dispute cu premierul Victor Ponta este una gresita.

"Viitorului presedinte ii va reveni o sarcina grea: sa redea natiunii un Proiect unificator si sa readuca Romaniei si romanilor rolul de actori influenti si respectati in Europa si in lume. Si la cum arata astazi ofertantii, nu cumva sa cadem din lac in put", mai sustine fostul ministru de Externe.

F.N.

Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Prima reacție a lui Clotilde Armand după ce a fost trimisă în judecată: ”Ciolacu a schimbat 4 procurori până a găsit unul din provincie pe care l-a avansat să mă ancheteze”
Primărița Sectorului 1, Clotilde Armand, a reacționat joi, 25 aprilie, la câteva ore după ce a fost trimisă în judecată. Într-un mesaj postat pe Facebook, Clotilde Armand precizează...
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidații PSD din București strâng din nou semnături. Firea: Este o situație nouă. Avem alte protocoale
Candidatul PSD pentru Primăria Capitalei, Gabriela Firea, a afirmat, joi, 25 aprilie, că protocoalele semnate de PSD cu PNL pentru candidaturi comune la primăriile de sector şi la Primăria...
#Mircea Geoana scandal politic, #Geoana pact coabitare, #Geoana Basescu scandal plan extern , #PSD
Comentarii
Poza marin_neagu
marin_neagu
rank 5
Indiferent de cat ar fi ei de javre, uite ca din cand in cand mai au