Mircea Geoana: PSD nu il va sustine pe Oprescu in turul doi

Marti, 27 Mai 2008, ora 15:50
2597 citiri
Mircea Geoana: PSD nu il va sustine pe Oprescu in turul doi

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti, la Brasov, ca organizatia de Bucuresti nu il va sustine in turul doi pe Sorin Oprescu, in cazul in care candidatul oficial al PSD, Cristian Diaconescu nu va trece de primul tur.

"Organizatia PSD Bucuresti nu-l va sustine pe Oprescu in turul doi. Asta nu inseamna sub nicio forma ca vom sustine alt candidat", a declarat Mircea Geoana citat de Newsin.

Intrebat pe cine ar trebui alegatorii social-democrati sa voteze in aceasta situatie, Mircea Geoana a raspuns ca acestia vor trebui sa aleaga liber, sa puna stampila potrivit propriei lor constiinte.

"Eu prefer sa astept ziua de 1 seara", a mai spus Geoana, explicand ca, din cate stie, Sorin Oprescu este acum pe un trend descendent, iar Cristian Diaconescu creste in sondaje.

Mai mult, liderul PSD si-a exprimat speranta ca acesta va obtine cat scorul partidului, adica in jur de 30%.

Cel mai recent sondaj de opinie, dat publicitatii luni de INSOMAR, arata ca Sorin Oprescu ar fi creditat de circa 32% dintre bucuresteni, in timp ce Cristian Diaconescu ar obtine doar 10%.

Pe de alta parte, un sondaj paralel facut de Institutul de Politici Publice arata ca Oprescu este preferat de aproape 51% din votantii PSD, in timp ce Diaconescu este sustinut doar de 18% dintre acestia.

Ambele sondaje ii dau drept viitori competitori in turul doi pe Sorin Oprescu si Vasile Blaga.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Opinie: Cine-l mai poate bate pe Nicușor Dan? Ciolacu?
Cine va deconta eșecul PSD-PNL la Primăria Bucureștiului? Și cum poate ieși coaliția din capcana Cîrstoiu? Cine îl poate înlocui pe doctorul cu probleme în așa fel încât să devină un...
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Victorie pentru partidul pro-China la alegerile din Maldive. India pierde din influență
Congresul Naţional al Poporului (PNC) a câştigat categoric duminică, 21 aprilie, alegerile parlamentare din Maldive, transmite AFP. PNC, partidul preşedintelui Mohamed Muizzu, este...
#vot, #alegeri, #Sorin Oprescu, #Mircea Geoana, #Cristian Diaconescu, #turul doi , #PSD