Mircea Geoana: Romanii trebuie sa aiba mai mult tupeu

Joi, 03 Iulie 2008, ora 21:50
2411 citiri
Mircea Geoana: Romanii trebuie sa aiba mai mult tupeu

"Trebuie sa avem mai mult tupeu!", i-a sfatuit presedintele PSD Mircea Geoana pe romani, in contextul in care ambasadorii Uniunii Europene s-au intalnit la 25 iunie cu membrii Comisiei Juridice si au plecat chiat multumiti de la aceasta intalnire.

Mai mult, potrivit lui Mircea Geoana, ambasadorii europeni nu au fost foarte nemultumiti nici de stadiul in care se afla dosarele de corputie ale lui Miron Mitrea si Adrian Nastase.

"Eu cred ca ambasadorii statelor din UE s-au dus si au discutat mai intai codul de procedura de legala si mai mult tangential subiectele coruptiei", a fost de parere liderul social-democratilor, invitat la o emisiune a Antena 3.

"S-a vorbit in primul rand despre codul de procedura penala", unde s-au realizat progrese, iar "faptul ca vorbeste de rau un ambasador nu inseamna ca vorbesc 26 de ambasadori", a declarat Mircea Geoana.

"Prea am invatat sa fim cumintei"

Pe de alta parte, reluand subiectul tupeului, liderul PSD a mai spus ca si-ar dori ca Romania sa fie mai vigilenta si insistenta pentru ca "prea am invatat sa fim cumintei".

"Asa cum ambasadorii Uniunii Europene nu au nicio apasare sa vina si sa spuna ca ceva nu e ok acolo, nici ai nostri nu ar trebui sa aiba nicio apasare cand noua nu ne convine ceva pe la ei", a adaugat Mircea Geoana.

Mai mult, "Italia e un stat prieten. Dar in clipa in care cei de acolo te iau la fugarit, trebuie sa reactionezi", a conchis presedintele PSD.

Deputatii juristi au tinut la secret intalnirea pe care au avut-o saptamana trecuta cu ambasadorii UE, care ar fi criticat stadiul reformei justitiei.

Intalnirea a avut loc saptamana trecuta, miercuri, la doar o zi dupa ce parlamentarii nu au putut lua o decizie privind inceperea urmaririi penale a lui Adrian Nastase si Miron Mitrea, si nu a fost facuta publica, desi anuntarea evenimentelor Comisiei este o practica respectata in general.

Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Discuții în Qatar despre planul Ucrainei pentru încheierea războiului. Care sunt cererile Kievului
Consilieri de securitate națională și înalți oficiali din întreaga lume se vor întâlni la Doha în acest weekend pentru a discuta planurile pentru un summit cu privire la condițiile...
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
#tupeu, #ambasadori UE, #intalnire, #Mircea Geoana, #comisia juridica , #PSD