Mircea Geoana: Se incearca punerea cu botul pe labe a PSD

Vineri, 29 Ianuarie 2010, ora 18:57
3375 citiri
Mircea Geoana: Se incearca punerea cu botul pe labe a PSD

Presedintele PSD Mircea Geoana sustine ca toate actiunile juridice care ii vizeaza in aceasta perioada pe liderii social-democrati, inclusiv pe el, sunt doar o urmare a continuarii "regimului portocaliu" in Romania.

"Lupul nu-si schimba naravul! Asistam astazi la un efort coordonat de la varful statului roman in care se incearca discreditarea si punerea cu botul pe labe a Partidului Social Democrat.

Dupa reconfirmarea domnului Basescu ca presedinte al Romaniei a inceput in toata tara o prigoana impotriva liderilor PSD. Nu ne vom lasa nici intimidati si nici deturnati de la rolul si menirea noastra", a spus Geoana, intr-o declaratie de presa, vineri seara.

Liderul PSD a mai spus ca i-a fost adus la cunostinta acest subiect de mai mult timp, perioada in care a corespondat cu ANI si a "demontat si clarificat" fiecare element invocat in investigatie. Geoana a promis, totodata, ca va pune la dispozitia presei toata aceasta corespondenta, pe care o va posta si pe site-ul personal.

"Vreau sa va anunt ca sunt in corespondenta oficiala cu aceasta agentie de ceva timp si am sa pun la dispozitia presei intreaga corespondenta. Era un dosar clasat in care fiecare element invocat fusese demontat si clarificat cu precizie avocateasca. (...) E din punct de vedere juridic un non-subiect", a mai spus presedintele social-democrat.

Legat de acuzatia conform careia nu a trecut in declaratia de avere dividendele obtinute in urma unor activitati de actionariat desfasurate de sotia sa, Geoana a spus ca este o grava eroare.

"Mi se reproseaza mie si sotiei mele ca nu am mentionat in declaratia de avere dividende de la o firma de decoratiuni interioare la care sotia mea a activat. Am declarat aceste dividende, asa cum scrie legea, in momentul in care il obtin, deci in declaratia de avere din martie 2008, cand au intrat dividendele, au fost scrise in declaratia de avere. Mi se reproseaza ca nu le-am trecut si in 2007. Si sotia mea nu mai este actionar la acea firma de trei ani de zile", a mai lamurit liderul PSD.

Deranjeaza ca reputatia si cinstea mea sunt nepatate

Geoana sustine ca este vorba de o "facatura politica" si ca se incearca "patarea" imaginii sale.

"Incerca sa-i agate lui Geoana o tinichea de gat pentru ca deranjeaza in acest moment ca reputatia si cinstea mea sunt nepatate. E o facatura la comanda politica si acest lucru a ajuns sa fie o procedura sistematica in Republica Portocalie. Este pur si simplu o actiune de intimidare si de lezare a bunei credinte a mea.

Sunt mahnit de faptul ca putem trai intr-o tara in care, pur si simplu, la un ordin politic, se poate declansa orice, despre oricine, dupa cheful si nevoia politica a celor care ne conduc. Regret faptul ca institutii ale statului roman se pun pres si executa niste ordine politice", a mai acuzat Geoana.

Intrebat de ce nu au aparut aceste informatii in timpul campaniei pentru prezidentiale, Geoana a subliniat ca "sunt atat de penibile" incat ar fi avut efect invers.

"E atat de penibil si de slab ca daca aparea in campanie asa ceva avea efectul advers. Adica cu asta vii tu sa-l ataci pe Geoana?!", a conchis liderul PSD.

Mircea Geoana este reclamat de catre Agentia Nationala de Integritate la Parchetul instantei supreme, pentru fals in declaratii in legatura cu achizitionarea unui apartament si a doua locuri de parcare in valoare 733.000 de euro.

Mircea Geoana nu ar fi declarat nici o tranzactie de terenuri, aflate in proprietatea Mihaelei Geoana.

Citeste si:
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Kelemen Hunor, atac la Kovesi pe tema avertizorilor de integritate. „Doamna ar fi fost mai înţeleaptă dacă făcea această declaraţie după ce legea este promulgată”
Vicepremierul Kelemen Hunor a declarat marți, 5 iulie,, referindu-se la declaraţiile Laurei Codruţa Kovesi despre felul în care a fost transpusă Directiva UE privind avertizorii de...
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Cât va fi valabilă măsura compensării prețurilor la carburanți „astfel încât să nu afecteze bugetul”
Compensarea cu 50 de bani a preţului la carburanţi este o măsură care va funcţiona trei luni, luată astfel încât să nu afecteze bugetul, în condiţiile în care în România nu mai...
Comentarii
RHOLES
rank 1
SpiritCivic
rank 5
Am urmarit interviul integral. Astept rezultatul pe care il va da justitia. Daca se va dovedi ca acuzatiile nu pot fi dovedite vreau sa stiu cum vor fi trasi la raspundere cei din conducerea ANI...