Mircea Geoana: Sunt consternat de decizia Comisiei de Integritate

Duminica, 13 Noiembrie 2011, ora 15:14
2914 citiri
Mircea Geoana: Sunt consternat de decizia Comisiei de Integritate
Foto: Realitatea TV

Mircea Geoana s-a aratat "consternat" de propunerea Comisiei de Integritate de a fi exclus din PSD.

"Am fost consemnat in scris la 14.15, am venit la 14.10 si am constatat ca sedinta comisiei deja se epuizase, pe un ton foarte vehement. Este regretabil. Mi-am oferit disponibilitatea sa particip in continuare. Domnul Sova mi-a spus ca este prea tarziu si nu mai poate sa convoce membrii, desi se aflau in sediu", a spus presedintele Senatului, dupa ce Comisia de Integritate a votat, cu 43 de voturi "pentru" si 5 voturi "impotriva", excluderea sa din partid.

"Chiar daca au decis, nu este verdict. Vor trebui sa faca o recomandare, pe care sa o trimita conducerii partidului", a adaugat Geoana.

El a precizat ca aceasta comisie va face o recomandare, prin Biroul Permanent National, catre Comitetul executiv, care este singurul for ce poate lua decizia de a fi exclus. De asemenea, el a spus ca se poate face o contestatie in Congresul partidului.

Geoana a tinut sa transmita un mesaj membrilor PSD din teritoriu, rugandu-i sa-si pastreze calmul, in aceasta situatie de incertitudine. "Vreau sa transmit un mesaj colegilor din teritoriu: va rog sa va pastrati calmul si echilibrul. Nu cedati acestor presiuni. Faptul ca, la Bucuresti, exista o disputa inutila si paguboasa, nu trebuie sa determine colegii din teritoriu sa intre intr-o faza de instabilitate. Ca prieten si coleg, va rog sa pastrati calmul. Acest partid este prea mare pentru a intra in vrie", a transmis Geoana.

"Pe fond, situatia de aici arata, in continuare, o stare de tensiune in interiorul partidului, in cadrul comisiei, acuze reciproce. Acesta nu este PSD", a comentat presedintele Senatului.

Inainte de a intra in sediul partidului, unde avea loc sedinta Comisiei, Geoana declarase ca, daca ar primi garantii ca poate fi inlocuit in functia de presedinte al Senatului cu un coleg sau o colega, ar renunta la functie, dar acest lucru este, practic, imposibil.

"De aceea, intreaga acuzare, aceasta critica din partea partidului, ca as fi fost insubordonat, arata ca am fost exact contractul acestei teze, am fost loial partidului, pentru ca daca pozitia ar fi fost liber pentru cinci secunde, Puterea, avand majoritata, ar fi pus mana pe ea", a spus Geoana, inainte de a afla decizia comisiei.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Orban acuză Biroul Electoral Central că favorizează alianța PSD-PNL: ”Le-a dat voie să desfacă alianţa împotriva firii”
Liderul Forţa Dreptei, Ludovic Orban, a acuzat joi, 25 aprilie, Biroul Electoral Central că ar fi modificat „în mod ilegal” o hotărâre de guvern şi că instituţia ar fi...
#Mircea Geoana, #excludere PSD Mircea Geoana, #mircea geoana exclus psd , #PSD