Mita la PSD: Reactia lui Geoana dupa condamnarile in dosarul ce vizeaza campania sa electorala

Vineri, 03 Aprilie 2015, ora 07:25
5748 citiri
Mita la PSD: Reactia lui Geoana dupa condamnarile in dosarul ce vizeaza campania sa electorala

Dupa ce instanta a dat joi patru condamnari definitive in dosarul "Mita la PSD", fostul sef de partid Mircea Geoana si candidat la prezidentiale in 2009 sustine ca nu are niciun amestec in intreaga afacere, desi finantarile ilegale din actul de acuzare vizau campania sa electorala.

"Am fost martor in acest proces, si in prima instanta, unde solutia a fost achitare, si in faza a doua, la Curtea de Apel, si este extrem de evident ca un candidat la presedintie si un lider de partid nu se ocupa de finantare si ca nu exista niciun element de asociere a unui gest, fapta, interventie a mea cu privire la finantarea campaniei din 2009", a sustinut Mircea Geoana, invitat la Digi24.

Mita la PSD: Bunea Stancu si Ioan Niculae, condamnati la inchisoare cu executare

Gheorghe Bunea Stancu a fost condamnat definitiv la 3 ani de inchisoare cu executare, iar Ioan Niculae a primit o pedeapsa de 2 ani si 6 luni. Fost presedinte al CJ Braila, Bunea Stancu a fost acuzat ca si-a folosit influenta de lider al PSD Braila asupra lui Ioan Niculae (om de afaceri foarte bogat) pentru a obtine un milion de euro, bani ce urmau sa fie folositi in campania prezidentiala din 2009 a lui Mircea Geoana.

Stenograme in dosarul "Mita la PSD": Niculae si Bunea Stancu negociau conducerea marilor companii

Intrebat despre toate acestea, Geoana a subliniat ca nu il cunoaste pe Ioan Niculae, asa ca nu avea cum sa trimita pe cineva la el pentru a obtine finantare de campanie.

Viorel Hrebenciuc, aflat in arest la domiciliu, in dosarul retrocedarilor ilegale de padure, declarase in instanta ca Mircea Geoana era la curent cu modul in care ii era finantata campania, ba chiar ca el l-ar fi trimis la Ioan Niculae.

Mircea Geoana a negat aceste alegatii.

"Faptul ca justitia se apleaca asupra finantarii partidelor si campaniilor e un lucru bun, pentru ca se intersecteaza bani privati cu partide, se solicita - si de multe ori se obtin - servicii in schimbul acestora. Cred ca o generatie de politicieni si un sistem politic se prabuseste si este un lucru bun", a declarat Geoana.

"Nu sunt eu inchizitia pe pamant sa stiu ce facea un presedinte de organizatie judeteana. Pot sa am responsabilitate morala pentru 500 de mii de membri de partid? Am o responsabilitate politica", a subliniat fostul sef al PSD.

Citeste si:
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Întâlnire de urgență la Guvern după apariția primelor cazuri de infectare cu Omicron. Nicolae Ciucă: ”Nicio clipă nu trebuie pierdută”
Premierul Nicolae Ciucă va avea duminică, 5 decembrie, o întâlnire cu specialiștii din domeniul sănătății pentru a decide măsurile care se impun în urma confirmării primelor cazuri de...
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Sorin Grindeanu susține că datorită PSD-ului a fost inaugurat Lotul 2 din Autostrada Sebeş-Turda
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a afirmat, sâmbătă, la Brăila, că, dacă nu ar fi forţat cu CNAIR deschiderea Lotului 2 din Autostrada Sebeş-Turda, ”anul acesta aveam foarte...