Mitrea, ignorat de Geoana, admirat de Nastase (Video)

Luni, 09 Februarie 2009, ora 13:42
2271 citiri
Mitrea, ignorat de Geoana, admirat de Nastase (Video)
Foto: Antena3

Presedintele PSD Mircea Geoana a declarat luni ca nu il preocupa atacurile lui Miron Mitrea si posibilitatea ca el sa candideze la sefia PSD , in vreme ce Adrian Nastase crede ca Mitrea doreste o repozitionare in interiorul partidului si, ca un bun tactician, stie ca trebuie sa atace.

"E ultimul subiect care ma preocupa", a raspuns Mircea Geoana care a fost pus de jurnalisti sa comenteze posibilitatea ca Miron Mitrea sa candideze pentru sefia PSD, informeaza Newsin.

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, considera ca Miron Mitrea este un bun tactician si ca atacurile recente la adresa lui Mircea Geoana si a lui Viorel Hrebenciuc fac parte dintr-o strategie.

"Domnul Mitrea este un foarte bun tactician si el stie ca pentru a ramane in joc trebuie sa ataci. La inceput, l-a atacat pe Mircea Geoana, acum ataca la nivelul lui Hrebenciuc. Sigur, nu cred ca face bine lucrul acesta in plan general pentru partid, dar, sigur, Miron Mitrea incearca sa se repozitioneze intr-un anumit fel si cea mai buna incercare de repozitionare in interiorul unui partid este o formula de atac. Repet, noi ar trebui insa , ca partid, sa decidem pe cine atacam, in perioada urmatoare. Or, lucrul asta pare mai putin clar", a spus Nastase.

La randul lui, presedintele Organizatiei PSD Bucuresti, Marian Vanghelie, a spus despre o posibila candidatura a lui Mitrea la sefia PSD ca "dansul isi propune multe, daca ne-am lua dupa ce-si propune dansul ar insemna sa schimbam ordinea de zi in fiecare zi. Si la mine la organizatie sunt vreo 20 care vor sa candideze. E un partid democratic, daca vrea sa candideze".

Presedintele PSD Mircea Geoana, a declarat duminca seara, la Realitatea Tv, ca, la guvernare, partidul nu-si mai permite "cacofonii" si "dueluri tampite" din cauza ambitiilor unor lideri, iar el insusi va fi mai putin tolerant si diplomat pe aceste "subiecte penibile".

Liderul PSD a spus ca nu mai este dispus sa accepte ca partidul sa-si consume energia "pe prostii" de genul conflictelor interne, dand exemplul cazului Oprea.

"Cei care mai cred ca in acest moment avem timp si eu mai am rabdare sa ma ocup de astfel de subiecte sordide, penibile si care ne duc intr-o zona in care nu castigam nimic nici fata de electorat, acea perioada cu Geoana diplomatul s-a incheiat in PSD", a avertizat Mircea Geoana, subliniind faptul ca PSD trebuie sa-si canalizeze energia pe elaborarea unui pachet de redresare economica, constructia bugetara nefiind suficienta pentru a combate criza economica.

Liderul PSD a atentionat insa ca, odata cu intrarea la guvernare, partidul a trecut intro alta etapa, in care conflictele interne trebuie stopate.

"Astazi vreau sa va spun extrem de clar ca suntem in alta etapa, suntem la guvernare si avem o raspundere fata de tara. Suntem astazi un partid in care nu ne mai permitem prea mult sa avem acest tip de cacofonii si de dueluri absolut tampite la televizor pe teme minore, despre ambitia unui lider sau lideras", a spus Geoana, facand referire la afirmatiile televizate ale liderilor PSD Viorel Hrebenciuc si Miron Mitrea.

"Sunt preocupat azi nu de Mitrea - sa fie sanatos, nu de Hrebenciuc - sa isi vada de cariera lui, raspunsul pe care astazi il avem fata de criza este partial, nu este complet. Va fi nevoie de un pachet de redresare economica facut de romani pentru romani, pentru ca nu putem astepta solutii din afara", a precizat Geoana.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Miron Mitrea, #Mircea Geoana, #Adrian Nastase, #candidatura PSD presedintie , #PSD