Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Nastase: Vechile metehne l-au atacat din nou energetic pe Geoana

Joi, 25 Februarie 2010, ora 11:45
2801 citiri
Nastase: Vechile metehne l-au atacat din nou energetic pe Geoana

Presedintele Consiliului National al PSD, Adrian Nastase, sustine ca reactia lui Mircea Geoana prin care acesta da vina pe noua conducere pentru plecarea lui Cristian Diaconescu din partid este jignitoare.

"Sunt mai surprins de reactia lui Mircea Geoana decat de plecarile unor oameni din partid. Oamenii vin si pleaca, aceasta fiind soarta unui partid mare.

E un moment de schimbare si nu imi fac probleme deosebite, fiindca numarul celor care vin entuziast alaturi de PSD si alaturi de Victor Ponta este mult mai mare decat numarul celor care pleaca. Reactia lui Mircea Geoana este insa nu doar nepotrivita ci si jignitoare", afirma Adrian Nastase pe blogul personal.

Nastase spune ca Geoana se comporta ca o victima si il acuza ca in ultimii cinci ani a calcat in picioare imaginea partidului.

Cristian Diaconescu a demisionat din PSD

"Dupa ce cu totii am afirmat categoric ca dorim sa pastram functia de la Senat pentru Mircea Geoana, indiferent de cat de simpatic ni se pare domnia sa, vad ca domnul Geoana continua sa se comporte ca o victima. Punctul meu de vedere, de sustinere, a fost clar exprimat, desi, in 2006, daca imi aduc bine aminte, domnul Geoana a fost cel care a cerut retragerea sprijinului politic pentru presedintele Camerei.

Mi se pare neintemeiata acesta declaratie cu atat mai mult cu cat el este cel care a calcat in picioare in ultimii cinci ani imaginea partidului, facand azi ca Victor Ponta sa preia un partid criticat si chiar ridiculizat", afirma Nastase.

Nastase: Geoana nu a stiut sa castige, nu a stiut nici sa piarda

Potrivit acestuia, Geoana are o raspundere pentru "trecutul" ultimilor 5 ani, pe care trebuie sa si-o asume. Nastase spune ca i-ar fi placut ca fostul presedinte PSD sa invete ceva din infrangerea de sambata noaptea.

Reactii la demisia lui Cristian Diaconescu din PSD

"Sa invete macar ca nu poate vorbi la nesfarsit pe langa problemele reale ale partidului, sperand ca lumea nu le va vedea. Jocurile de culise pentru aranjarea unui Congres nestatutar, incalcarea regulilor, instigarea la ura intre colegi si negocierile nesfarsite pentru posturi nu sunt "metehne vechi", ci sunt, din pacate, "noile" reguli ale PSD-ului impus de "Revolutia culturala" a lui Mircea Geoana", spune Nastase.

Presedintele Consiliului National al PSD considera ridicola incercarea lui Geoana de a sugera ca adversarii sai l-au presat pe Cristian Diaconescu sa se retraga "dupa ce Diaconescu a candidat impotriva lui Geoana, dupa ce Diaconescu a vorbit la Congres impotriva lui Mircea Geoana si dupa ce apropiatii lui Geoana l-au presat la nesfarsit pe Diaconescu sa se retraga in favoarea acestuia".

Totodata, Nastase spune ca i se pare ridicol ca GEoana sa il acuze de amenintari privind schimbarea liderilor din teritoriu.

Cui foloseste demisia lui Diaconescu

El mai spune ca, Mircea Geoana nu stie sa piarda si il asigura pe acesta ca nimeni din partid nu doreste sa il demita din functia de presedinte al Senatului. Nastase afirma ca daca lui Geoana ii pasa de soarta PSD ar trebui sa vina alaturi de noua conducere a partidului.

"Din pacate, Mircea Geoana nu a stiut sa castige, atunci cand s-a inscris la alegerile din 2005 impotriva lui Ion Iliescu si dovedeste, pentru a doua oara, ca nu stie nici sa piarda. Daca ii pasa cu adevarat de soarta acestui partid, ii recomand sa lase comunicatele transmise de la distanta, si sa vina alaturi de noua conducere a partidului.

E nevoie de experienta noastra a tuturor, inclusiv a fostilor presedinti ai PSD, pentru a ajuta partidul sa mearga intr-o directie de performanta politica. Statul pe margine este nespecific unui om curajos si cu coloana vertebrala. Nimeni, DIN PARTID, nu doreste sa ii ia lui Mircea Geoana biroul de la Senat. Va trebui sa lase deoparte frustrarile venind din trecut. Asa cum trebuie sa facem cu totii", conchide Adrian Nastase.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Nastase Diaconescu Geoana, #Diaconescu demisie PSD, #Geoana Diaconescu demisie PSD , #PSD