Podgorean: Geoana face manevre de culise cu damf stalinist statut

Duminica, 14 Februarie 2010, ora 12:03
2690 citiri
Podgorean: Geoana face manevre de culise cu damf stalinist statut

Fostul deputat PSD Radu Podgoreanu i-a adresat duminica o scrisoare deschisa presedintelui PSD Mircea Geoana, in care-l acuza ca face "manevre de culise cu puternic damf de stalinism statut" si atrage atentia ca, prin impunerea sistemului pe liste, risca ruperea partidului.

"Toate manevrele de culise pe care le faceti in aceste zile au un puternic damf de stalinism statut, care provoaca greata celor care au inca deprinderea de a gandi liber si care nu se vand pentru meschine si artificiale functii politice sau pe banii murdari pe care cu darnicie ii risipiti", se arata in scrisoarea deschisa.

"Partidul nu este, domnule Geoana, nici una din proprietatile ilustrei dumneavoastra soacre si nici unul din economatele lui Vanghelie, asa ca nu va mai purtati ca un arendas obtuz, care face ce vrea pe mosia sa", continua fostul deputat PSD.

Vanghelie, prim-vicepresedinte?

Podgorean sustine ca, daca va impune sistemul de liste la Congres, Mircea Geoana isi va asuma "consecinta inevitabila a ruperii partidului".

"Este evident ca ati optat pentru aceasta solutie, deoarece sperati sa fracturati astfel partidul si sa ramaneti singur stapan pe masa amorfa de obedienti. Aceasta strategie de cernere a partidului prin ciurul lui Vanghelie, pe care doriti, cu ardoare, sa-l ridicati la Congres in rang de prim-vicepresedinte (corect, masura pentru masura), este aberanta.

Cum credeti, domnule Geoana, ca, simplificand in statut procedurile de excludere din partid, veti face partidul mai puternic? Ce lider de partid aflat in Opozitie se gandeste cum sa-i excluda mai usor pe cei care au curajul opiniei lor? Stupid si rauvoitor", sustine fostul deputat PSD, care acuza modalitatea in care sunt desemnati delegatii la Congres.

In scrisoarea deschisa adresata "celui care greseste", Podgorean ii atrage atentia lui Mircea Geoana ca ocupa "de mult prea mult timp, in mod abuziv, spatiul dezbaterii publice". Fostul deputat PSD compara evolutia politica a lui Mircea Geoana si a celor din apropierea sa, nominalizandu-l pe Marian Vanghelie, cu perioade din istoria Partidului Comunist Chinez.

"Ganditi-va bine, sa zicem ca trucand Congresul veti ajunge presedintele PSD si, mai departe? Credeti ca veti putea truca mai tarziu si votul romanilor? De ce sa va urmam asemeni orbilor din cunoscuta parabola? Sa ne conduceti niciunde, sa ne transformati dintr-un partid mare si puternic intr-o epava politica menita sa ramana perpetuu in opozitie? Nu, multumesc. Nu e suficient sa va feriti obscurantist de violet, mai trebuie sa va feriti si de votul nostru", afirma Podgorean.

Geoana sa se retraga in penitenta

In finalul scrisorii deschise, fostul deputat PSD sustine ca nu cei care il critica pe Mircea Geoana ar trebui sa fie exclusi, ci actulul presedinte ar trebui sa-si "autoimpuna, pentru un timp, o tacuta si decenta retragere in penitenta".

"Altfel, oricat ati incerca sa va cocotati pe umerii lui Vanghelie, veti ramane ceea ce ati fost intotdeauna: un trist bufon, un pigmeu politic", se mai arata in scrisoare.

Radu Podgorean i-a mai trimis presedintelui PSD o scrisoare deschisa in acelasi ton si in 2007, in semn de protest fata de decizia lui Geoana de a-l exlude pe Dan Mihalache de pe listele la europarlamentare.

Podgorean si-a retras atunci propria candidatura pentru PE, nemultumit de locul detinut pe lista, sustinand ca cei care au fost euroobservatori (cum era cazul sau) ar fi trebuit sa aiba o pozitie fruntasa pentru lista pentru PE.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Podgorean scrisoare Geoana, #Podgorean Geoana stalinist , #PSD