Primarul Iasiului il propune pe Mircea Geoana candidat la prezidentiale

Vineri, 27 Martie 2009, ora 16:41
1120 citiri
Primarul Iasiului il propune pe Mircea Geoana candidat la prezidentiale

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, a fost propus, vineri, de catre primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, drept candidat la alegerile prezidentiale.

Aflat la Iasi la Reuniunea de lucru a Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala, in calitate de presedinte al Senatului, Mircea Geoana a primit invitatia din partea primarului Gheorghe Nichita de a-si depune candidatura pentru alegerile prezidentiale.

'La inceputul anului, pe 24 ianuarie, am avut o intalnire la Iasi cu reprezentantii filialelor PSD din Moldova. Atunci, am vorbit neoficial, intre noi, si nu am reusit sa lansam un mesaj oficial. Il fac acum. Astazi va spun oficial ca Mircea Geoana reprezinta schimbarea Romaniei in bine, este solutia pentru schimbarea Romaniei in bine', a declarat Gheorghe Nichita.

Primarul Nichita, care este si vicepresedinte al PSD la nivel national, a afirmat ca trebuie 'accelerata' candidatura lui Geoana la Presedintia Romaniei.

Nichita a precizat ca seful sau de partid este, in prezent, singurul lider politic capabil sa scoata Romania din actuala criza, intrucat in calitate de lider politic Mircea Geoana a demonstrat ca poate sta intr-o coalitie, 'sa tina in coalitie un partid care nu este invatat sa guverneze in coalitie'.

'A reusit sa tina partidul unit si si-a asumat raspunderea de a intra in coalitie cu adversarii nostri politici. De aceea, dau un mesaj, din inima Moldovei, ca e nevoie sa lansam campania pentru prezidentiale, iar Mircea Geoana este candidatul nostru. De la Iasi va sustinem pentru presedintia Romaniei', a afirmat Nichita.

La randul sau, Mircea Geoana a spus ca desi este surprins de invitatia facuta de liderul filialei iesene a PSD, trebuie organizat un congres pentru a se stabili, prin vot, cine va fi candidatul formatiunii politice pe care o reprezinta, pentru alegerile prezidentiale.

Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Condiția pusă de Geoană pentru a reveni în politică: ”Am să o fac cu toată inima”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că nu se află în căutarea unui alt job internaţional după o poziţie atât de importantă la NATO. El a precizat că,...
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Fost consilier al ministrului Petre Daea, chemat în judecată la Iași din cauza unor nereguli în privința averii sale
Mihai Amarandei, fost consilier al ministrului Agriculturii Petre Daea, a fost chemat în fața Curții de Apel Iași de către reprezentanții Agenției Naționale pentru Integritate (ANI), după...
#Gheorghe Nichita, #Iasi, #propunere prezidentiale, #Mircea Geoana , #PSD