Primarul Iasiului il propune pe Mircea Geoana candidat la prezidentiale

Vineri, 27 Martie 2009, ora 16:41
1088 citiri
Primarul Iasiului il propune pe Mircea Geoana candidat la prezidentiale

Presedintele Partidului Social Democrat (PSD), Mircea Geoana, a fost propus, vineri, de catre primarul Iasiului, Gheorghe Nichita, drept candidat la alegerile prezidentiale.

Aflat la Iasi la Reuniunea de lucru a Comisiei pentru Agricultura, Silvicultura si Dezvoltare Rurala, in calitate de presedinte al Senatului, Mircea Geoana a primit invitatia din partea primarului Gheorghe Nichita de a-si depune candidatura pentru alegerile prezidentiale.

'La inceputul anului, pe 24 ianuarie, am avut o intalnire la Iasi cu reprezentantii filialelor PSD din Moldova. Atunci, am vorbit neoficial, intre noi, si nu am reusit sa lansam un mesaj oficial. Il fac acum. Astazi va spun oficial ca Mircea Geoana reprezinta schimbarea Romaniei in bine, este solutia pentru schimbarea Romaniei in bine', a declarat Gheorghe Nichita.

Primarul Nichita, care este si vicepresedinte al PSD la nivel national, a afirmat ca trebuie 'accelerata' candidatura lui Geoana la Presedintia Romaniei.

Nichita a precizat ca seful sau de partid este, in prezent, singurul lider politic capabil sa scoata Romania din actuala criza, intrucat in calitate de lider politic Mircea Geoana a demonstrat ca poate sta intr-o coalitie, 'sa tina in coalitie un partid care nu este invatat sa guverneze in coalitie'.

'A reusit sa tina partidul unit si si-a asumat raspunderea de a intra in coalitie cu adversarii nostri politici. De aceea, dau un mesaj, din inima Moldovei, ca e nevoie sa lansam campania pentru prezidentiale, iar Mircea Geoana este candidatul nostru. De la Iasi va sustinem pentru presedintia Romaniei', a afirmat Nichita.

La randul sau, Mircea Geoana a spus ca desi este surprins de invitatia facuta de liderul filialei iesene a PSD, trebuie organizat un congres pentru a se stabili, prin vot, cine va fi candidatul formatiunii politice pe care o reprezinta, pentru alegerile prezidentiale.

Citește și:
Recordul unui fost polițist din Vaslui: S-a specializat pe spart seifuri și a dat 9 spargeri în doar 4 luni
Recordul unui fost polițist din Vaslui: S-a specializat pe spart seifuri și a dat 9 spargeri în doar 4 luni
Un fost polițist s-a specializat în furtul și golirea seifurilor din farmacii și săli de jocuri și a dat nouă spargeri în patru luni. Acesta a fost reținut întâmplător, fiind...
Despăgubire majoră pentru o femeie din Iași care și-a rupt mâna în autobuz, după ce șoferul a frânat brusc
Despăgubire majoră pentru o femeie din Iași care și-a rupt mâna în autobuz, după ce șoferul a frânat brusc
O femeie din Iași care și-a rupt mâna în autobuz în 2019 s-a adresat Instanței și a cerut despăgubiri materiale de 8.700 lei, dar și 300.000 de lei ca daune morale. Incidentul a avut...