PSD are doua profile-robot de premier: Economistul si juristul

Luni, 12 Octombrie 2009, ora 22:34
1723 citiri
PSD are doua profile-robot de premier: Economistul si juristul

Social-democratii au deja cateva variante pentru viitorul premier. Desi liderul PSD Mircea Geoana nu a vrut sa dea nume, el a dezvaluit, luni seara, cele doua profile care sunt luate in considerare: economistul si juristul.

"Eu as fi avut o preferinta mai mare pentru un economist de buna calitate. Avem cateva propuneri. Pe care n-am sa le fac publice.

Avem doua profile-robot: un foarte bun economist, care sa dea pietelor senzatia de stabilitate sau cineva cu profil de magistrat, de om serios, care sa poata asigura executia alegerilor", a declarat Mircea Geoana, invitat intr-o emisiune la Realitatea Tv.

Geoana, cotat cu 21-30% din intentiile de vot

Mircea Geoana este sigur ca in primul tur al prezidentialelor va avea un scor mai bun decat cel al partidului, iar in turul al doilea isi va adjudeca presedintia.

Astfel, liderul PSD este de parere ca la acest moment detine 21-30% din intentiile de vot. Ultimele sondaje CURS si CSOP il coteaza pe Mircea Geoana cu 24% din voturile romanilor.

Criza politica si demiterea ministrilor

Pentru ca totul se invarte in jurul crizei, ca este ea politica sau economica, liderul PSD dezvaluie scenariul pe care crede ca PD-L isi propusese sa il puna in aplicare, urmarind scoaterea PSD de la guvernare.

"Din punct de vedere al scenariului pe care l-au avut in vedere, acesta era sa schimbe trei ministri, este vorba de Dan Nica, Ecaterina Andronescu si Ilie Sarbu", a explicat Mircea Geoana, adaugand ca planul ar fi fost ori ca acestia sa fie demisi in aceeasi zi, ori unul la doua zile.

Ciolos comisar

Presedintele PSD a mai afirmat ca nu intelege rostul ca guvernul sa faca o propunere pentru comisarul european al agriculturii, in persoana lui Dacian Ciolos, din moment ce executivul care l-a propus "pica peste 12 ore", in urma motiunii.

"Ce il impiedica (pe Emil Boc, n.red) sa il propuna pe Ciolos in urma cu o luna?", s-a intrebat Mircea Geoana.

"In mod normal ar trebui sa dam cateva nume, cat mai bune, in conditiile in care daca acest comisar nu va putea fi obtinut, vom ajunge la coada mandatelor", a conchis liderul PSD.

Citeste si:
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Poate fi Maia Sandu o variantă pentru români? Analist: Scoate în evidență criza de leadership de la noi
Prin modestia și discursurile sale, președintele Republicii Moldova Maia Sandu se bucură de o popularitate uriașă atât la Chișinău, cât și în România, acolo unde tot mai mulți se...
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Ce avere declara Sorin Oprescu când era primarul Capitalei. Artă de zeci de mii de euro cu salariu de 6.500 de lei
Sorin Oprescu a fost primarul Bucureștiului începând din 2008 până în 2015, an în care a fost reținut de Direcția Națională Anticorupție după ce a primit o mită de 25.000 de euro,...