PSD il sustine pe Dan Mircea Popescu la sefia Consiliului National

Luni, 04 Februarie 2008, ora 14:52
1573 citiri
PSD il sustine pe Dan Mircea Popescu la sefia Consiliului National

Dan Mircea Popescu este sustinut in continuare de catre membrii Biroului Permanent National al PSD la presedintia Consiliului National. Ocuparea acestui post sa va face prin alegeri, a anuntat, luni, liderul PSD, Mircea Geoana, relateaza NewsIn.

Desi conducerea centrala a PSD a decis, luni, sa emita o declaratie de sprijin pentru actualul detinator al functiei de presedinte al Consiliului National, Dan Mircea Popescu, a asigurat ca zilele urmatoare va fi luata o decizie si in legatura cu rolul unui alt pretendent la aceasta functie, fostul premier, Adrian Nastase.

"Membrii BPN si-au exprimat aprecierea fata de activitatea din ultimii trei ani a presedintelui Consiliului National, Dan Mircea Popescu si fata de intreaga sa activitate inca de la infiintarea partidului nostru.

Opinia care s-a degajat a fost pentru reconfirmarea dlui Dan Mircea Popescu in functia de presedinte al Consiliului National", a anuntat la finalul sedintei BPN al PSD Mircea Geoana, confirmand practic decizia luata sambata de liderii social-democrati de a nu sustine o eventuala candidatura a lui Adrian Nastase pentru acest post.

Potrivit presedintelui social-democrat, in cadrul Consiliului National, programat pentru 22 februarie, se va alege presedintele Consiliului si trezorierul. Cat il priveste pe Adrian Nastase, o decizie legata de viitorul acestuia in partid va fi luata in curand, a spus Geoana, evitand sa dea detalii despre modul in care va fi folosit fostul premier.

"De asemenea, avand in vedere ca principalul nostru obiectiv in 2008 este castigarea alegerilor locale, consideram ca experienta colegilor nostri, inclusiv a dlui Adrian Nastase trebuie folosita in interiorul si in interesul partidului.

Vom avea nevoie de toata experienta politica pe care colegii nostri pot sa o aduca in definitivarea raspunsului partidului nostru la actuala situatie a Romaniei si la promovoarea ofertei noastre electorale si a programului de guvernare pentru perioada urmatoare", a declarat liderul social-democrat.

Intrebat daca a vorbit cu Nastase, asa cum s-a convenit la sedinta informala din Arges, Geoana a preferat sa ocoleasca un raspuns concret. "Acest lucru va fi facut public dupa ce vom parcurge toate etapele", a raspuns presedintele PSD. La alte intrebari ale ziaristilor, Geoana a raspuns de cateva ori prin replici precum: "Veti afla la momentul potrivit. Este singurul comentariu pe care il fac" (...)Veti afla deciziile si consecintele deciziei noastre la momentul potrivit". Mircea Geoana a mai spus ca decizia de a-l sustine pe Popescu la sefia CN a fost unanima.

Social-democratii au discutat sambata, la o reuniune secreta a BPN, despre o eventuala revenire a lui Adrian Nastase in primele randuri ale partidului, insa singura decizie care s-a luat fiind ca Mircea Geoana sa aiba o discutie lamuritoare cu acesta in care eventual sa i se ofere o functie mai tehnica, prin care sa ajute PSD in campanie.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
CTP, după ce a văzut conferința lui Cătălin Cîrstoiu: ”I s-a mai rărit zâmbetul iliescoid...”
Candidatul PSD-PNL la Primăria Capitalei, medicul Cătălin Cîrstoiu a susținut vineri, 19 aprilie, o conferinţă de presă pentru a răspunde acuzaţiilor de incompatibilitate în condiţiile...
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
De ce Robert Negoiță nu poate fi candidatul coaliției la Primăria Capitalei. „Niciun primar de sector nu are mai multe șanse decât Piedone”
În contextul unei crize generate în alianța PSD-PNL, generată de zvonurile legate de o eventuală retragere a medicului Cătălin Cîrstoiu, primarul de la Sectorul 3, Robert Negoiță, s-a...
#Mircea Geoana, #dan mircea popescu, #Birouri Permanente, #Consiliul National , #PSD