PSD, neuronul blanos al lui Geoana (Opinii)

Joi, 10 Martie 2011, ora 09:36
4316 citiri
PSD, neuronul blanos al lui Geoana (Opinii)

Cum sa-l dai afara pe Mircea Geoana din partid? Adica nu te-au traversat conflicte interioare cand instantele au considerat ca unii dintre fiii tai reprezinta un pericol pentru ordinea publica, nici cand presa a maruntit zilnic coruptia adusa la perfectiune de catre ostenii tai moldavi, de pilda, si-ti pui mintea cu gingasia?

Am ras pana la epuizare de Mircea Geoana in ultima perioada. Am ridiculizat suferinta sa in urma pierderii alegerilor prezidentiale, care a generat declaratii de o copilarie tulburatoare din cauza diagnosticarii tarzii si a lipsei tratamentului, si nu prea ma mangai cu faptul ca am facut-o deoarece el, spre deosebire de oamenii de rand, are o pozitie de demnitate publica, prin urmare trebuie sa-si cenzureze pornirile.

Dar in habitatul sau interior, Mircea Geoana are un neuron blanos, care-i scuza erorile de prestatie. Isi iubeste partidul, fiind angrenat, se pare, intr-o relatie fara reciprocitate - operez cu majoritati.

Cocotati in varful sondajelor, colegii sai vad cu ochi rai tentativa sa de a infiinta o platforma critica in interiorul partidului. O reminiscenta de pe vremea comunistilor, desigur - ce aprigi erau socialistii in a arata lumii intregi ca romanii sunt nostalgici dupa Ceausescu, si vad in asta un argument impotriva Puterii. Pai cine duce steagul, bre?

Fostul lider s-a intalnit cu cativa colegi si au discutat despre ce-i nemultumeste la actuala conducere a PSD. Cautand, desigur, solutii, cai de actiune pentru a-si face auzite opiniile, a determina o eventuala schimbare de abordare. Si ce-i cu asta?

In urma cu ceva ani, Ioan Rus si Vasile Dincu nasteau tot o platforma critica, in scopul modernizarii partidului. Spre deosebire de liderul de atunci, Adrian Nastase, care a avut intelepciunea sa sprijine miscarea, desi a facut-o pe burta, Victor Ponta, invitat sa comenteze intrunirea initiata de Mircea Geoana, afirma ca "rufele murdare trebuie spalate in familie".

Nu-i bine, domnule presedinte! A face asemenea etichetari, iscate, probabil, de iritarea generata de faptul ca Geoana recidiveaza in a carai, sunt riscante. De ce sa-l victimizati?

Nu mai bine luati act de existenta unor nemultumiri, invitati colegii sa si le exprime institutional, in spatele usilor inchise, si incercati sa-i aduceti pe linia oficiala, cu argumente? Si chiar daca nu reusiti, dati-le macar impresia ca opinia lor conteaza! Respectati-i! Si aveti in vedere faptul ca s-ar putea sa aiba dreptate.

Mircea Geoana a facut erori greu de uitat, a pierdut alegerile prezidentiale dintr-o prostie fara margini (se spune ca unde este minte multa...), dar toate astea au trecut. Este un tip prea educat, are, spre deosebire de alti puiuti de lider care vor canta in struna sperand sa-si imbunatateasca cv-ul, expertiza intr-un domeniu greu cum este politica internationala, nu e pacat sa nu-l aduceti mai aproape de decizie, in loc sa-l impingeti la periferie?

Nu se stie ce destin va avea Uniunea Social-Liberala, dar un lider luminat s-ar gandi mai intai la cel al propriului partid. Cioara e pe gard, in schimb, neuronul blanos al lui Mircea Geoana e aproape, si isi doreste sa fie mangaiat, ca un animalut. Asa-i, nu sunteti dadaca, dar ce va costa?

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Mircea Geoana PSD, #Geoana PSD partid nou, #Geoana exclus PSD , #PSD
Comentarii