PSD nu participa la sedinta CES, o "sezatoare politica" (Video)

Luni, 17 Mai 2010, ora 11:22
2473 citiri
PSD nu participa la sedinta CES, o "sezatoare politica" (Video)
Foto: Arhiva

Mircea Geoana, seful Senatului, a anuntat, luni, ca PSD nu va merge la sedinta de luni a Consiului Economic si Social (CES). Geoana sustine ca sedinta CES este, de fapt, o modalitate prin care PD-L incearca sa scape de responsabilitate.

"Din 2007 CES nu mai functioneaza. Timp de cateva luni de zile a fost blocat cu alegerea noului presedinte al CES. Aceasta institutie, care este normala si fireasca intr-o democratie, practic nu mai functioneaza de aproape patru ani de zile, sau cinci ani, si brusc se trezeste actuala putere spunand ca CES trebuie sa transeze o problema care este de fapt o problema de decizie politica. (...) Daca cineva vrea sa se inece difinitiv, sa stea acolo si sa sprijine la soclul lui Basescu si lui Boc", a adaugat Geoana.

Mircea Geoana spera insa ca politicienii care "au o bruma de independenta politica" vor pune "piciorul in prag".

Dragnea: Romanii au dreptul sa transeze o noua putere politica

Si Adrian Nastase a confirmat, la randul sau, ca PSD nu participa la sedinta CES pentru ca este o "sezatoare politica".

"Inteleg ca este o sezatoare acolo care ar trebui sa-l transforme pe Traian Basescu in Pilat din Pont. El a incercat sa se spele pe maini de povestea pe care a lansat-o si arunca responsabilitatea intr-o curte comuna, in care cei de acolo ar trebui dupa aceea sa vina si sa spuna 'noi am aprobat, noi suntem de vina, noi stim, noi vrem'. Responsabilitatea trebuie asumata clar de Traian Basescu.

Consultarile trebuiau facute altfel, nu prin dezvaluirea unui document in presa. Era important sa exista un dialog cu partidele politice, nu un dialog in care sa prezinte un text asupra caruia exista deja o intelegere", a precizat si presedintele Consiliului National al PSD.

Adrian Nastase s-a aratat insa destul de sceptic in ceea ce priveste reusita unei motiuni de cenzura impotriva guvernului Boc, dar a asigurat bugetarii ca PSD va iesi alaturi de ei in strada.

"Actiunea noastra in strada ca partid a inceput sa se desfasoare, ati vazut si la 1 mai. Nu putem sa ne desfasuram activitatea politica doar in sediu, ci trebuie si in strada. Noi, cand avem ceva de spus, trebuie sa iesim in strada", a adaugat el.

Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Președintele României: Relevanța NATO este cu atât mai mare în contextul extrem de complex pe care îl traversăm
Klaus Iohannis, președintele României a transmis, vineri, 29 martie, la 20 de ani de la aderarea României la NATO, că România va rămâne profund implicată în procesul de adaptare...
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Moartea unui om politic - pomenirea și lecțiile acesteia. Partea I: de ce trebuie să (ne) criticăm liderii?
Acum la mine e noapte târziu, dar calendaristic ziua de 27 martie a început deja. Când domniile voastre (sau majoritatea) veți citi acest articol (în două părți), peste cea de-a 29-a zi a...
#PSD CES, #participare CES, #sedinta CES , #PSD
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Un partid politic parlamentar isi desfasoara activitatea in institutiile si forurile statului, nu pe strada ca o "prost-situata"!