PSD se pregateste pentru un nou lider

Miercuri, 15 Iulie 2009, ora 13:59
3029 citiri
PSD se pregateste pentru un nou lider

Pe langa campania pentru alegerile parlamentare si sarcinile de zi de zi de la guvernare, social democratii se pregatesc ca la inceputul anului 2010 sa schimbe si conducerea partidului, indiferent daca actualul lider va ocupa sau nu scaunul de la Cotroceni.

Geoana a si anuntat ca, in cazul unui esec la alegerile prezidentiale, va demisiona din fruntea partidului, informeaza Gandul.

"Asa este corect si democratic (...) E ca la sport: ai castigat, e foarte bine, ai pierdut, trebuie sa iti asumi infrangerea, numai partidul poate decide daca, dupa un asemenea esec, ii mai esti util sau nu", a declarat liderul PSD.

Vasile Dancu este de parere ca esecul PSD la alegerile prezidentiale va redeschide competitia interna, iar noul lider va fi greu de stabilit. In schimb, liderul de onoare al PSD, Ion Iliescu, promoveaza ideea de echipa.

"Eu unul, la 80 de ani, nu mai am nevoie de functia de presedinte executiv si, in general, de functii, pentru a avea o anumita autoritate in partid. Dar toata structura trebuie regandita. Important este sa constituim o echipa de oameni cu o anumita autoritate morala".

Pe lista posibililor succesori ai lui Geoana se afla Adrian Nastase, care va lucra si cu o parte dintre oamenii lui Geoana.

Astfel ca, formula de echipa devine mai consistenta: Nastase - care este un lider, dar nu si un om de echipa -, Vanghelie, supravietuitorul oricarei formule castigatoare, "oamenii lui Vanghelie", Liviu Dragnea, castigatorul incontestabil al alegerilor pentru Parlamentul European si uns director general al campaniei pentru prezidentiale, Viorel Hrebenciuc, si el piesa importanta in orice structura de partid, inclusiv in echipa de campanie a lui Geoana.

"Cu siguranta, unii dintre colegii mei din Guvern ar putea candida pentru presedintia partidului, eu insa nu", spune si Ilie Sarbu, care nu vrea sa scape echipa.

Momentan nu s-a facut nicio nominalizare concreta, avand in vedere ca echipa nu a fost definitivata.

Adrian Nastase este retinut in a confirma sau infirma interesul sau pentru preluarea sefiei PSD.

"Nu vreau sa fac speculatii legate de o ecuatie cu foarte multe necunoscute. Sa speram ca Mircea Geoana va ajunge la Cotroceni, iar dupa aceea vom avea destul timp sa gasim solutia potrivita. Sunt multe lucruri care trebuie clarificate si in legatura cu echipa, si cu sustinerea acesteia. Mai exista inca lucruri neclare", a declarat Nastase.

Insa Cozmin Gusa sustine ca Mircea Geoana nu va fi detronat,indiferent de rezultatul alegerilor.

Citește și:
Florin Călinescu l-a demascat pe Ion Iliescu: "A fost îmbătat să fie înlocuitorul lui Ceaușescu!" Motivul stupid pentru care n-a ajuns niciodată la emisiunea lui
Florin Călinescu l-a demascat pe Ion Iliescu: "A fost îmbătat să fie înlocuitorul lui Ceaușescu!" Motivul stupid pentru care n-a ajuns niciodată la emisiunea lui
Florin Călinescu a dispărut din peisajul televiziunii în ultima perioadă și se pregătește noi proiecte, chiar dacă anul acesta va împlini 67 de ani. Prezent la podcastul lui George...
Jurnaliștii Mafiei 2: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au „mufat” la banii lui Vanghelie – Date ONRC
Jurnaliștii Mafiei 2: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au „mufat” la banii lui Vanghelie – Date ONRC
Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați” la banii firmei familiei Vanghelie în 2018 și 2019, prin intermediul unor contracte de consultanță media în baza cărora...