PSD se teme ca PNL ar putea ceda in cazul lui Geoana

Marti, 16 Martie 2010, ora 19:10
2551 citiri

Senatorii PSD sunt ingrijorati de posibilitatea ca PNL sa cedeze si sa refuze sa il mai sustina pe Mircea Geoana in functia de presedinte al Senatului pentru a primi la schimb, din partea PD-L, asigurari ca Teodor Melescanu va fi sprijinit sa ajunga judecator la Curtea Constitutionala.

Surse din cadrul grupului PSD din Senat au declarat, pentru Mediafax ca mai multi senatori social-democrati au ridicat aceasta problema in cadrul discutiilor la grupul parlamentar.

Scenariul luat in calcul de senatorii PSD era ca PNL ar putea ajuta, indirect, fie prin absenta de la Biroul Permanent, fie prin abtinerea de la vot, ca solicitarea PD-L de a-l revoca pe Mircea Geoana sa ajunga in plen, unde PD-L, UDMR si independentii au majoritatea de voturi.

In 2010 expira nu mai putin de 3 mandate de judecator la Curtea Constitutionala, iar nominalizarile vor reveni una Presedintiei, una Guvernului si una Opozitiei.

Aceleasi surse au aratat ca senatorii PSD au discutat si despre varianta in care PD-L ar putea forta impunerea a doi reprezentanti la Curtea Constitutionala, unul numit de Camera Deputatilor, unul numit de Senat, profitand de faptul ca, impreuna cu UDMR si independentii, au majoritatea de voturi in ambele Camere. In aceasta situatie, nici PSD, nici PNL nu ar avea cai legale de atac, judecatorii fiind numiti de Parlament, nu de partidele politice.

Pentru locul opozitiei in CCR se lupta Teodor Melescanu (PNL) si Valer Dorneanu (PSD), conform unor surse din partide.

George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
George Simion anunță alianțe electorale cu noi formațiuni politice anti-sistem. „Suntem în plină lovitură de stat”
Preşedintele Alianţei pentru Unirea Românilor, George Simion, a declarat joi, 28 martie, la Bistriţa, că a avut consfătuiri cu 30 de formaţiuni politice neparlamentare, cu care ar urma să...
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Cât plătește ministrul Finanțelor pentru curentul electric: ”Nu ştiu de ce a fost o factură destul de mare”
Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a declarat joi, 28 martie, că ultima factură de energie electrică pe care a plătit-o a fost ”destul de mare”, ținând cont că nu este un mare...
#revocare Geoana senat, #Melescanu judecator Curtea Constitutionala , #PSD