Revista Presei: Cum se imparte PSD-ul dupa Mircea Geoana

Joi, 10 Noiembrie 2011, ora 08:23
3467 citiri
Revista Presei: Cum se imparte PSD-ul dupa Mircea Geoana
Foto: Jurnalul National

Scandalul dintre pesedistii Mircea Geoana si Victor Ponta continua si joi sa tina prima pagina a ziarelor centrale.

Pesedistii sunt impartiti in doua dupa discutiile privind indepartarea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului si chiar posibila sa excludere din formatiunea politica.

Dupa declaratii in contradictoriu venite din partea greilor PSD, presedinti de organizatii judetene au iesit la rampa pentru a arata de partea cui se situeaza in acest scandal: de partea lui Ponta ori de partea lui Geoana, care "Rupe PSD in doua", scrie Jurnalul National in editia de joi.

Romania Libera face o trecere in revista a sustinatorilor si a opozantilor lui Victor Ponta, incercand astfel sa prezinte "Cum se imparte partidul dupa Mircea Geoana".

Probleme nu sunt doar in tabara Opozitiei. Primarul PDL al Clujului, Sorin Apostu, este urmarit penal si a fost "Retinut 24 de ore pentru mita de de o suta de mii de euro", noteaza Adevarul. Subiectul este dezbatut pe larg si de jurnalistii de la Evenimentul Zilei, care completeaza ca "Primarul de Cluj, prins intr-un ghem de licitatii trucate de sute de milioane de euro".

Jurnalul National: Geoana rupe PSD in doua

Inlocuirea lui Mircea Geoana de la sefia Senatului scindeaza partidul social-democratilor. Lideri de la centru si presedinti de organizatii judetene si-au exprimat sustinerea pentru presedintele Senatului ori, dimpotriva, au militat pentru excluderea acestuia din partidul pe care l-a condus Geoana.

La nici macar o zi de la anuntul lui Victor Ponta, potrivit caruia PSD va incepe procedurile revocarii lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului, lideri precum Ion Iliescu, Adrian Nastase si chiar Miron Mitrea isi reevaluau pozitia si intrau in contradictie cu cea a liderului de partid, scrie Jurnalul National.

Lovitura cea mai mare pentru liderul PSD a venit miercuri din propriul fief, de la Gorj.

Liderul organizatiei, Florin Carciumaru, a declarat ca el nu este de acord cu inlocuirea lui Geoana si a catalogat decizia BPN drept una "pripita". "Stiu ca domnul Victor Ponta face parte din organizatia noastra, dar noi, ca presedinti de organizatii, venim cu un mesaj din teritoriu, iar mesajul este ca trebuie sa ne pastram functia de presedinte al Senatului. Nu trebuie sa dam cu piciorul la functia pe care o avem. Asa cum spuneau domnii Iliescu si Nastase, trebuie sa mai analizam, iar discutia sa fie reluata in Comitetul Executiv", a declarat Carciumaru.

Seful social-democrat de la Braila, Gheorghe Bunea Stancu, acuza si el faptul ca "PSD reuseste, ca intotdeauna, in momente importante ale vremii, sa ia decizii care aduc dezbinare".

De partea lui Geoana sunt si pesedistii de la Dolj, care l-au mandat pe liderul filialei, Ion Prioteasa, membru in BPN, sa il sustina pe Geoana si sa nu voteze nici schimbarea acestuia de la Senat, nici excluderea din partid, altfel vor demisiona din partid.

Romania Libera: Cum se imparte partidul dupa Mircea Geoana

De cealalta parte, in tabara lui Victor Ponta, miercuri si-a facut intrarea Viorel Hrebenciuc, de la Bacau.

Totodata, prsedintele PSD Brasov, Constantin Nita, s-a pozitionat de partea lui Ponta. De aceeasi parere a fost si secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, sef al organizatiei Teleroman, in timp ce senatorul Ilie Sarbu a anuntat transant ca este exclus ca PSD sa renunte la inlocuirea lui Geoana, puncteaza Romania Libera.

Adevarul: Primarul din Cluj, Sorin Apostu, a fost retinut pentru mita de o suta de mii de euro

Nici tabara Puterii nu scapa de lupa presei. Primarul PDL al Clujului, Sorin Apostu, a fost retinut miercuri seara de procurorii DNA, fiind acuzat de luare de mita.

Potrivit avocatului care-l reprezinta pe edil, in acest dosar a fost pusa sub invinuire si sotia primarului, Monica Apostu. El a spus ca nu a vazut documentele din dosar, dar ca anchetatorii vizeaza fapte care s-au petrecut in perioada 2009-2011, relateaza Adevarul.

Primarul orasului Cluj-Napoca, Sorin Apostu, ar fi primit mita in valoare de 100.000 euro. Este vorba de bani de la firme care aveau contracte cu Primaria, respectiv o firma de salubritate si o firma care urma sa incheie asigurari pentru mijloacele de transport in comun.

Evenimentul Zilei: Primarul de Cluj, prins intr-un ghem de licitatii trucate de sute de milioane de euro

Edilul este acuzat ca a dat pe tava lucrari de sute de milioane de lei unei firme romano-turce, o veche abonata la bani publici. Sunt anchetate licitatii de drumuri si de salubrizare a orasului.

Firele acestui scandal, potrivit Evenimentul Zilei, duc incet dar sigur catre firma KIAT SRL, patronata de mai multi cetateni turci, care a castigat in ultimii ani licitatii de sute de milioane de lei pentru modernizarea strazilor din Cluj Napoca si a mai multor drumuri din judet Cluj.

Pe langa contractul cu modernizarea drumurilor, procurorii au mai cerut informatii legate de contractul de salubrizare a municipiului Cluj Napoca, unde la momentul licitatiei au existat mai multe contestatii care duc spre Apostu.

D.R.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Declarațiile preotului Nicolae Tănase sunt ”o invitație la viol”. Ministra Justiției intervine
Ministra Justiţiei, Alina Gorghiu a spus, referitor la afirmaţiile preotului Nicolae Tănase de la Valea Plopului potrivit cărora fetele care sunt agresate sexual ar trebui să intre la...
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
Plângeri la DNA și ANI împotriva lui Cristian Popescu Piedone. USR îl acuză că și-a angajat ”rudele și pilele” la primărie
USR va depune plângeri la Agenţia Naţională de Integritate şi Direcţia Naţională Anticorupţie împotriva lui Cristian Popescu Piedone şi a caracatiţei cu rude şi pile pe care a...
#Geoana inlocuit Senat Ponta, #scandal Geoana Ponta PSD, #Geoana exclus PSD, #Sorin Apostu PDL retinut, #Apostu PSD primar mita , #PSD