Sarbu chemat in Guvern sa fie tap ispasitor, crede Geoana

Vineri, 18 Decembrie 2009, ora 20:27
2305 citiri
Sarbu chemat in Guvern sa fie tap ispasitor, crede Geoana

Presedintele PSD Mircea Geoana a spus vineri ca singurul motiv pentru care Marian Sarbu a fost invitat sa preia sefia Ministerului Muncii, un minister atat de "sensibil" in perioada de criza economica, a fost pentru a avea PD-L-ul sa aiba pe cine sa dea vina pentru masurile care se vor lua.

"Nu poti sa lasi un membru important al tau care sa faca dintr-un guvern fata de care noi suntem in Opozitie. Sa dai un alibi in domeniu in care va fi cea mai mare presiune este imposibil! Avem deja o experienta cu domnul Basescu si domnul Boc. Am trimis oameni de valoare, inclusiv domnul Sarbu, si ne-am trezit cu legi asumate. Experienta aceasta a fost suficienta.

Este un lider al partidului nostru. Ar fi fost aberant si oarecum comic sa ma trezesc eu in Opozitie si un membru marcant, in Guvenul Boc, la un minister atat de sensibil", a spus Mircea Geoana, la Realitatea Tv.

Numirea celor "cinci mohicani in frunte cu domnul Boc, o sfidare

Referitor la numele vehiculate pentru ocuparea functiilor din noul Cabinet, Geoana a spus ca este o greseala din partea lui Traian Basescu si o sfidare la adresa romanilor.

"Mi se pare o greseala din partea domnului Basescu, o profunda greseala politica si o sfidare la adresa romanilor. Pentru ca vii cu acelasi ministru, cu aceiasi membri ai Cabinetului, vii cu aceleasi persoane din PD-L care au deja o reputatie compromisa si mai mult, spune domnul Boc azi, ca va veni cu acelasi program ca in 2008.

Mi se pare pur si simplu o eroare de comunicare sau o ineptie din punct de vedere politic. E o chestiune care ii va jigni inclusiv pe votantii lui Basescu.

Nu ma pot pronunta in privinta celor care sunt nou numiti. Dar primele nume - Videanu, Blaga, Berceanu, Udrea, sunt nume deja mai mult decat cunoscute si din pacate intr-un mod negativ. (...) Revin la cei cinci mohicani, in frunte cu domnul Boc, acolo este acest grup extrem de omogen care au demonstrat in anul in care au guvernat ca nu au facut mare lucru", a spus Geoana.

El a precizat ca bugetul pe 2010 va fi votat de PSD "in clipa in care vom vedea ca acolo exista mecanisme de transparenta: cum se aloca resursele, care este programul anticriza, care este politica fiscala".

Citeste si:
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Ludovic Orban neagă zvonurile că ar fi fost chemat la DNA. Afacerile din pandemie care au stârnit suspiciuni legate de fostul lider PNL
Fostul lider PNL, Ludovic Orban, susţine că nu a fost implicat în achiziţiile făcute de compania UNIFARM sau de Oficiul Naţional pentru Achiziţii Centralizate (ONAC) în perioada pandemiei....
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu rămâne cu peste 2,8 milioane de lei „blocați” în pământ. Moșia de la Nana, în continuare sub sechestru
Ioana Băsescu, fiica cea mare a fostului președinte Traian Băsescu, rămâne cu sechestru asigurator pe toate terenurile cumpărate în comuna Nana. Curtea de Apel București a menținut joi, 20...