Sondaj CURS: Pesedistii il prefera pe Geoana

Joi, 18 Februarie 2010, ora 15:54
2987 citiri
Sondaj CURS: Pesedistii il prefera pe Geoana
Foto: Arhiva

Mircea Geoana are cele mai mari sanse sa castige un nou mandat de presedinte al PSD, considera cei mai multi dintre votanti social-democrati, potrivit unui sondaj de opinie realizat de CURS in perioada 4-14 februarie la comanda Institutului de Proiecte pentru Inovatie si Dezvoltare (IPID).

Geoana este creditat cu 43% din voturile pesedistilor, urmat de fostul premier Adrian Nastase cu 28 de procente. Pe locul trei in top se afla Cristian Diaconescu cu 10% dintre optiuni, in timp ce Victor Ponta este cotat cu 8%. Miron Mitrea pare sa aiba cele mai putine sanse: doar 3% dintre alegatorii PSD il vad presedinte. Liviu Dragnea apare si el in studiu cu 2 procente.

In ceea ce priveste batalia politica parlamentara PSD si PD-L sunt la egalitate: cu cate 35%, PNL are 18%, iar UDMR ar obtine 5%. PRM si PNG nu ar trece pragul de cinci procente pentru intrarea in Legislativ.

Studiul CURS a fost realizat pe un esantion de 3000 de persoane si are o marja de eroare de +- 1,8% la un grad de probabilitate de 95%.

Romania merge intr-o directie gresita

Acelasi sondaj arata ca 77 la suta dintre romani sunt de parere ca in Romania, lucrurile merg intr-o directie gresita, in timp ce numai 18 la suta sunt optimisti. Aproape jumatate dintre cei chestionati au afirmat ca o duc mai prost decat anul trecut. 45 la suta au raspuns acest lucru, in timp ce 37 la suta spun ca o duc la fel.

41 la suta dintre romani se descurca cu salariul permitandu-si doar strictul necesar, in timp ce doar 2 la suta reusesc sa aiba tot ce le trebuie, fara sa renunte la nimic.

Vezi sub foto sondajul CURS

M.M.

#Geoana sondaj PSD, #Geoana presedinte PSD, #Geoana candidatura presedinte PSD , #PSD
Comentarii
I
I.E.Feher
rank 1
Poza simona_biziniche
simona_biziniche
rank 1