Sorin Oprescu: Am primit ultima "lectie" de democratie de la Mircea Geoana (VIDEO)

Luni, 21 Aprilie 2008, ora 21:37
3632 citiri
Sorin Oprescu: Am primit ultima "lectie" de democratie de la Mircea Geoana (VIDEO)

Senatorul independent Sorin Oprescu, care si-a dat, luni, demisia din PSD, a declarat in cadrul unei emisiuni difuzate de Realitatea Tv ca ultima "lectie" de democratie pe care a primit-o a fost de la liderul social-democrat Mircea Geoana, care a afirmat recent ca daca n-ar fi indraznit sa se inscrie impotriva sa la functia de presedinte al PSD, ar fi fost in carti pentru Primaria Bucurestiului.

"Am primit ultima 'lectie' de democratie prin cuvintele presedintelui partidului, care a afirmat acum cateva zile ca daca n-as fi indraznit sa ma inscriu impotriva dansului ca presedinte al PSD, nu s-ar fi ajuns aici", a spus Sorin Oprescu.

"Azi dimineata mi-am dat demisia din PSD. S-au adunat o serie intreaga de lucruri care au culminat cu faptul ca dupa atatia ani, unii din membrii partidului nu sunt intrebaati daca vor sa mearga la o lupta. Criteriile care sunt impuse candidatilor nu sunt respectate uniform. Ce pot sa inteleg?", a adaugat Oprescu.

In ceea ce priveste o posibila intelegere cu PSD, plan din care ar face parte si candidatura sa ca independent, Oprescu a spus ca "nu este nicio intelegere secreta". "Eu am promis electoratului bucurestean ceea ce am promis. Am facut si m-am tinut de cuvant. Eu nu am mintit niciodata si nu am sa-i mint pe bucuresteni", a adaugat candidatul independent la Primaria Capitalei.

Invitat in aceeasi emisiune, vicepresedintele PSD Victor Ponta si-a exprimat convinegerea ca Sorin Oprescu si Crisian Diaconescu, candidatul oficial al PSD la Primatia Generala, ar fi avut rezultate bune daca ar fi fost lasati sa lucreze impreuna.

"Imi doresc foarte mult ca oamenii care suntem adevarati pesedisti sa fim impreuna pentru ca avem foarte multe lucruri de facut. Am sus ca avem un candidat oficial, avem un candidat independent. O sa cred pana in iunie ca ar fi iesit lucruri extradorinare daca acesti doi oameni ar fi lucrat impreuna", a explicat Ponta.

"Cristi Diaconescu va lua voturile PSD", a mai spus Ponta, insa a admis ca "Sorin Oprecu are capacitatea sa stranga voturile bucurestenilor nemultumiti de toate partidele. Oricare dintre cei doi ajunge in turul doi, automat, va fi ajutat".

Pe de alta parte, vicepresedintele PD-L Gheorghe Flutur a spus ca, spre deosbire de democrat-liberali, care si-au lansat candidatii in toata tara si si-au depus proiectul politic, adversarii de la PSD "n-au reusit sa impace pana la aceasta data taberele din PSD", facand referire la discutiile din PSD privind candidatul pentru Capitala. Dupa ce Mircea Geoana l-a anuntat pe Marian Vanghelie, a urmat anuntarea lui Miron Mitrea si apoi a lui Sorin Oprescu doar de unii din membrii partidului.

In cadrul discutiilor despre alegerile locale, Relu Fenechiu a lansat si o barfa politica: candidatul pentru Primaria Iasiului, Irina Schrotter, a renuntat sa canideze pentru ca ar fi fost santajata de candidatul PD-L la Primaria Genrala, Vasile Blaga.

Toti invitatii la emisiune, inclusiv Lavinia Sandru, au opinat ca intrarea lui Oprescu in cursa pentru Primaria Capitalei ii avantajeaza pe candidatii sai.

"Principalul avatajat este Cozmin Gusa. Vasile Blaga este prea putin afectat de aceasta candidatura, Ludovic Orban nici atat. Principalele voturi pe care le va lua Sorin Oprescu sunt de la PSD, iar electoratul PSD se va imparti in doua", a declarat Lavinia Sandru.

In plus, dupa ce l-a acuzat recent pe Sorin Oprescu ca intra in cursa pentru Capitala fiindca ar fi primit bani in avans pentru campania electorala, vicepresedintele PIN a mai lansat o acuza la adresa lui Sorin Oprescu, spunand ca, in spatele candidaturii sale, s-ar afla, de fapt, presedintele de onoare al PSD Ion Iliescu.

Victor Ponta a tinut sa clarifice zvonurile care circula dupa ce Sorin Oprescu a anuntat ca va candida ca indendent, si anume ca ar fi o strategie electorala a PSD.

"Candidatura lui Sorin Oprescu nu este niciun fel de strategie. Nu este niciun fel de intelegere. Sorin Oprescu este om mare. A fost membru 16 ani in PSD", a explicat vicepresedintele PSD.

In replica, Sorin Oprescu a spus ca si comportamentul sau civilizat are o limita, facand referire ca nu este prima data cand Lavinia Sandru il ataca.

Sorin Oprescu si-a dat, luni, demisia din PSD, partidul al carui membru a fost aproape 16 ani.

Citeste si:
Istoria guvernelor României
Istoria guvernelor României
O fi bimilenară istoria ceaușistă a poporului român, dar istoria documentată a guvernelor României nu este mai veche de 159 de ani. În tot acest timp, Principatele Unite, apoi Regatul...
Tehnologia de scanare automată a telefoanelor Apple, "un pericol pentru democrație". Avertismentul unui grup de specialiști
Tehnologia de scanare automată a telefoanelor Apple, "un pericol pentru democrație". Avertismentul unui grup de specialiști
Mai mulţi criptografi şi ingineri IT susţin că introducerea unui instrument de scanare în telefoanele iPhone ar fi „un experiment social extrem de periculos”. 14 dintre cei mai...
Sursa: Ziare.com