Business Focus: Antreprenoriatul: Profesie vs Vocație

Strategii de rupere a USL. Azi, Geoana (Opinii)

Duminica, 24 Noiembrie 2013, ora 14:22
4754 citiri
Strategii de rupere a USL. Azi, Geoana (Opinii)

Cei care urmaresc atent campaniile prezidentiale americane stiu exact ce e un "attack dog" (caine de atac).

E un apropiat al candidatului la presedintie, aproape intotdeauna candidatul la vicepresedintie, care are sarcina de a declansa atacurile cele mai dure, uneori cele mai murdare, impotriva echipei adverse de prezidentiabili. Acesta e responsabil cu atacurile si nu candidatul insusi la prezidentiale pentru ca scopul e acela de a-l pastra curat si nobil pe acesta din urma.

De ceva timp incoace se observa ca si Victor Ponta are un "attack dog". E chiar Mircea Geoana, cel pe care il dadea afara acum vreo 2 ani. Pe cine ataca el? Pe Crin Antonescu, colegul de alianta si cel caruia Geoana ii multumea din tot sufletul pe scena, in noaptea aceea din 2009 cand credea ca a castigat alegerile.

Inca o confirmare, daca mai era nevoie, ca USL se mai tine, vorba aia, "intr-o ata" si ca tot mai multi isi doresc sa se rupa, dar toti se tem sa fie ei cei care provoaca spargerea aliantei asteia de mare succes electoral si mic succes guvernamental. Pentru ca toti stiu ca vor plati electoral daca USL nu va mai exista.

Asa ca acum fiecare din cele doua parti - PSD plus PC pe o parte si PNL de cealalta parte incearca sa faca in asa fel incat sa nu para ca e vina sa. De fapt, mai corect ar fi spus PSD plus PC de o parte si Crin Antonescu plus ceva penelisti pe de alta.

Vad ca una din strategiile PSD e de a-l activa pe Geoana. De ce tocmai Geoana? E un om foarte cunoscut, pe care il stie peste 90% din electorat si pe care presa il ia in seama cu absolut fiecare ocazie. E un fost presedinte al PSD, la care tot partidul pleaca urechea. In acelasi timp, desi Victor Ponta l-a readus in prim-plan (sa ne amintim ca a vorbit la ultimul Consiliu National, ceea ce doar cei cu "hrisov" de la conducere pot face), el poate spune ca acesta nu-l reprezinta si ca e un simplu membru al partidului, desi pare evident ca acesta tensioneaza relatiile din USL.

Doar ca Geoana nu ataca el de capul lui - de altfel, nici Ponta nu s-a distantat de atacurile lui la PNL. Ce face Geoana e programat, ataca fix unde stie ca pesedistii sunt nemultumiti de Antonescu si, mai ales, e constant. Daca ne uitam in ultimele doua luni, vom vedea mai multe atacuri ale fostului ministru de Externe la Antonescu si PNL.

In timpul asta, Victor Ponta, cu obstinatie, refuza sa raspunda altor atacuri, cele venite din partea lui Crin Antonescu. E o strategie bine gandita, de prezidentiabil care vrea sa ramana "curat" si demn si ii lasa pe altii sa atace. Doar daca nu credem ca Ponta, omul ala care nu stie sa piarda si care raspunde oricui, este de fapt un impaciuitor deghizat. Bine deghizat. In timpul asta, altii ii cara pumni lui Crin Antonescu.

Vom tot asista la o comedie a ciomagelii intre aliati in perioada urmatoare. Iar "cainii de atac" de genul Mircea Geoana se vor inmulti si de o parte si de alta.

Singura intrebare care se mai pune e "cum sa rupem mai bine USL?" Ca sa fie bine, sa nu fie rau.

BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
BEC vine în sprijinul PSD și PNL. Decizia surpriză care le permite să aibă candidați separați la Primăria Capitalei
Biroul Electoral Central (BEC) a adoptat miercuri, 24 aprilie, o hotărâre prin care permite desființarea unei alianțe electorale până la data de 26 aprilie,astfel că PSD și PNL vor putea...
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
#Geoana Antonescu atacuri, #probleme USL atacuri Geoana , #PSD