Vezi motivele "decapitarii" lui Mircea Geoana

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 16:12
5071 citiri
Vezi motivele "decapitarii" lui Mircea Geoana
Foto: TVR Info

Social-democratii au dat publicitatii documentul in baza caruia Mircea Geoana a fost exclus marti din PSD. Printre motivele care au stat la baza acestei decizii in premiera in politica romaneasca se afla acuzatii de incalcare a protocolului USL, dar si promovarea... ideologiei social-crestine.

"Mircea Geoana nu mai este, de facto, alaturi de PSD de mai mult timp, el incalcand obligatiile pe care le are ca membru al partidului. Principalele acuzatii care i se aduc domnului Geoana se refera la mai multe probleme grave: Mircea Geoana a initiat, in acest an, in mod repetat, actiuni de divizare a PSD, a facut declaratii impotriva conducerii partidului, a incercat sa destabilizeze USL si a incalcat in repetate randuri deciziile adoptate statutar, beneficiind in mod explicit de sprijinul grupurilor UNPR si PDL din Senat", se arata in motivarea deciziei de excludere a lui Mircea Geoana, publicata pe site-ul PSD.

Conducerea social-democratilor il mai acuza ca si-a incalcat aproape toate indatoririle pe care le avea in calitate de membru al PSD, contestand inclusiv protocolul USL, atunci cand a pretins ca vrea sa candideze din nou la alegerile prezidentiale.

"Mircea Geoana a incalcat Programul politic adoptat in cadrul Congresului si Consiliului National, care prevede ca obiectiv strategic promovarea USL si lupta impotriva actualei Puteri. El a contestat protocolul USL, pretinzand candidatura proprie la presedintia Romaniei si a mintit cu privire la faptul ca liderii partidului i-ar fi promis ca poate fi candidat al Uniunii la presedintie", se mai arata in rechizitoriu.

Social democratii il mai acuza pe fostul lider ca a facut jocul Coalitiei de guvernamant, prin intermediul puterii pe care i-a conferit-o functia de sef al Senatului.

"Desi BPN al PSD il mandatase sa nu semneze Legea Educatiei, in sedinta Senatului in care aceasta a fost discutata, Mircea Geoana l-a desemnat drept inlocuitor pe Alexandru Peres (PDL), care a semnat in locul sau documentul, in decembrie 2010. A permis, prin neimplicare, adoptarea tacita a proiectului de lege privind votul prin corespondenta, in ciuda opozitiei puternice atat a PSD, cat si a societatii civile. De asemenea, nu s-a raliat niciun moment la protestele publice, sustinute de opozitie, presa si societatea civila, impotriva fraudei comise de Roberta Anastase, in cazul legii pensiilor, evitand sa sustina vreun mesaj public consistent, care sa contina critici la adresa actualei puteri pe acest subiect", sunt alte reprosuri aduse fostului lider al PSD.

Conducerea social democrata il mai acuza pe Mircea Geoana ca a prezentat public o viziune economica diferita de cea a USL, contestandu-i, in acest mod, credibilitatea si competenta.

"Mircea Geoana a facut declaratii repetate, la majoritatea posturilor TV, prin care a contestat deciziile partidului, adoptate in forurile sale statutare. A mai facut declaratii despre ideologia social-crestina, ca alternativa la social-democratia asumata de PSD si a contestat momentul ales de catre conducerea USL pentru initierea suspendarii presedintelui Romaniei, spundand ca momentul prielnic a fost ratat", mai scrie in rechizitoriu.

Si, nu in ultimul rand, PSD il acuza pe Geoana ca nu a respectat disciplina pe care a impus-o partidul.

"Mircea Geoana a permis utilizarea bazei de date cu adresele de email a tuturor liderilor locali ai partidului, baza de date detinuta din perioada in care ocupa functia de presedinte, pentru transmiterea unor documente neoficiale privind activitatea interna a PSD. A militat pentru ruperea PSD, si pentru formarea unei noi formatiuni politice si a promovat persoane care au in mod clar o agenda impotriva PSD (precum Cozmin Gusa)", se mai arata in document.

Mircea Geoana a fost exclus marti seara din PSD ca urmare a deciziei de marti a Comitetului Executiv National al partidului. In favoarea excluderii au votat 50 de membri, 5 au fost impotriva, iar 3 s-au abtinut.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
#mircea geoana exclus psd, #motive rechizitoriu excludere PSD , #PSD