Victorel Lupu, primul prefect investit in functie de actualul Guvern

Vineri, 23 Ianuarie 2009, ora 15:36
1708 citiri
Victorel Lupu, primul prefect investit in functie de actualul Guvern

Presedintele PSD, Mircea Geoana, vicepremierul Dan Nica si alti patru ministri PSD au participat, vineri, la investirea in functie a prefectului de Iasi Victorel Lupu, acesta fiind desemnat temporar in acest post, joi, printr-o decizie a Guvernului.

"Asumarea demnitatii publice o fac in deplina cunostinta de cauza si va asigur ca voi reprezenta Guvernul cu loialitate. Imi propun o colaborare corecta si onesta cu toate autoritatile locale din judetul Iasi, indiferent de coloratura politica. (...) As dori sa mai precizez faptul ca procesul de descentralizare ar trebui accelerat", a spus Victorel Lupu.

Noul prefect de Iasi, Victorel Lupu, este de profesie economist si a lucrat in cadrul finantelor de stat timp de 17 ani, iar in perioada 1969-1985 a ocupat diverse functii, inclusiv de conducere, in cadrul regiei de transport in comun a Iasului. De asemenea, a lucrat timp de patru ani ca director economic al regiei de apa a judetului Iasi.

Guvernul a modificat legislatia, in sedinta de joi, astfel incat inaltii functionari publici - categorie din care fac parte prefectii, subprefectii, secretarii generali din Guvern si ministere si inspectorii guvernamentali - sa poata fi schimbati si in 2009 prin invocarea principiului mobilitatii in functie.

In privinta prefectului de Iasi, Marius Bodea, Guvernul a decis incetarea exercitarii temporare a functiei de prefect. Guvernul Tariceanu l-a numit Bodea in decembrie prefect de Iasi, temporar, pana la incetarea suspendarii din functie a titularului postului, Radu Prisacaru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cine sunt cei 14 prefecți eliberați din funcție. Li s-a găsit deja înlocuitor
Cine sunt cei 14 prefecți eliberați din funcție. Li s-a găsit deja înlocuitor
Guvernul a aprobat eliberarea din funcţie a 14 prefecţi şi 11 subprefecţi din Bucureşti şi mai multe judeţe, precum şi numirea altora noi în locul acestora. La nivelul Capitalei noul...
CTP, despre doctorul Cîrstoiu: "Corupt, plin de bani, un prostălău agresiv"
CTP, despre doctorul Cîrstoiu: "Corupt, plin de bani, un prostălău agresiv"
Cristian Tudor Poepscu e de părere că PSD și PNL sunt disperate să scape de Cătălin Cîrstoiu, candidatul celor două partide la Primăria București. "PSD și PNL nu mai știu cum să...
#Victorel Lupu, #prefect Iasi, #prefecti , #PSD