WikiLeaks: C.T. Popescu, prieten de 20 de ani cu Geoana - ce spune CTP

Miercuri, 30 Martie 2011, ora 18:34
4854 citiri
WikiLeaks: C.T. Popescu, prieten de 20 de ani cu Geoana - ce spune CTP
Fotomontaj: Ziare.com

Nu doar nume mari din politica apar in cablogramele WikiLeaks, ci si de jurnalisti. Astfel, Cristian Tudor Popescu le-ar fi destainuit oficialilor de la Ambasada SUA in Bucuresti ca este prieten cu Mircea Geoana de 20 de ani.

Discutia dintre C.T. Popescu si americani ar fi avut loc in decembrie 2006, la cateva zile dupa sedinta parlamentara de condamnare a comunismului si citirea raportului Tismaneanu de catre Basescu. Cu aceasta ocazie, functionarii diplomatici americani de la Bucuresti noteaza ca Geoana a pierdut ocazia sa se distanteze de Ion Iliescu, un fost comunist.

WikiLeaks: Geoana - "I am number one in Romania today"

"Asa cum ne-a spus intre patru ochi Cristian Tudor Popescu, una dintre figurile de top din media romaneasca, la cateva zile dupa sesiunea parlamentara, 'Sunt prieten cu Mircea (Geoana) de 20 de ani, insa isi face singur rau. Este aceeasi problema ca intotdeauna - este sovaielnic'", se arata in cablograma prezentata de Kamikaze.

In replica, jurnalistul a declarat ca nici nu-l cunoaste pe Mircea Geoana de 20 de ani si s-a aratat sceptic fata de veridicitatea cablogramelor.

"A aparut acum o stenograma in care sunt si eu mentionat si acolo se spune ca eu as fi spus unor diplomati americani ca sunt prieten de 20 de ani cu Mircea Geoana si ca-si face rau singur", a spus Popescu, razand, la Realitatea Tv.

"Intalnirea aceasta a avut loc, am discutat, este mult mai ampla, dar cum sa fiu eu prieten de 20 de ani cu Mircea Geoana?! (Intalnirea cu diplomatii americani, n.red.) avea loc in 2006, prima mea intalnire cu Geoana avea loc la tenis, in 1999-2000, in Herastrau. E si fara sens fraza pe care o mentioneaza dansii in limba engleza. Eu nu am nicio siguranta ca aceste texte care ne sunt livrate corespund realitatii", a mai spus jurnalistul.

A.S.

Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Ciolacu anunță că întrerupe orice comunicare cu Piedone: "Îi urez succes"
Marcel Ciolacu a tăiat orice cale de comunicare cu Cristian Popescu Piedone. Președintele PSD a declarat joi, 25 aprilie, că nu va mai exista niciun dialog și nicio ofertă pentru Piedone....
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Președintele PSD Sector 1 o vede pe Clotilde Armand la pușcărie: ”Și-a dat bani necuveniţi tocmai din bugetul unui proiect anticorupţie”
Preşedintele PSD Sector 1, Petre Florin Manole, a transmis joi, 25 aprilie, că primărița Clotilde Armand are „un drum scurt și previzibil de când a fost prinsă cu mâna-n bugetul local”....
#Cristian Tudor Popescu Wikileaks, #Mircea Geoana Wikileaks, #Geoana CTP prieteni , #PSD