Biroul Permanent al Senatului impiedica eforturile PSD de a-l da jos pe Geoana

Luni, 14 Noiembrie 2011, ora 15:46
3143 citiri
Biroul Permanent al Senatului impiedica eforturile PSD de a-l da jos pe Geoana

Vicepresedintele Senatului, Petru Filip, a anuntat luni ca solicitarea PSD de a introduce pe ordinea de zi inlocuirea lui Mircea Geoana cu Titus Corlatean la sefia camerei superioare a Parlamentului nu a fost votata deoarece nu este legala.

"Grupul senatorilor PSD a inaintat o cerere Biroului Permanent de punere pe ordinea de zi a cererii de inlocuire a domnului presedinte Mircea Geoana cu domnul senator Titus Corlatean. Discutia a continuat in acelasi fel ca si saptamana trecuta in plen: care este legalitatea unei asemenea cereri?! Cererea nu se incadreaza in prevederile regulementare, deci nu a fost subiect de vot in Biroul Permanent", a anuntat luni vicepresedintele PDL al Senatului.

Petru Filip sustine ca, potrivit regulamentului Senatului, "momentan nu se poate discuta de inlocuirea cuiva cu altcineva, fara sa fie nevoie de vot in plen".

"Nu se poate discuta in acest moment de inlocuirea cuiva cu altcineva - cererea PSD este punctuala: de a inlocui pe cineva cu altcineva, deci e nevoie de vot in plenul Senatului. Si CCR face referire clar la termenul de revocare. Din aceasta situatie se poate iesi daca PSD accepta revocarea lui Geoana si apoi se urmeaza pasii regulamentului Senatului. Asta inseamna ca se cere revocarea, se voteaza in plen, daca se accepta fiecare partid isi nominalizeaza un candidat. Acum, din punct de vedere legal Mircea Geoana este presedintele Senatului", a mai spus vicepresedintele Senatului Petru Filip.

PSD a decis sa ceara inlocuirea lui Mircea Geoana din functia de presedinte al Senatului cu Titus Corlatean si a votat in unanimitate in BPN pentru inaintarea cererii sale de excludere catre Comitetul Executiv al partidului, a anuntat, luni, presedintele PSD, Victor Ponta, dupa sedinta Biroului Permanent National al partidului, al carui principal subiect a fost fostul prezidentiabil social-democrat.

PSD a depus luni la Biroul Permanent al Senatului, prin intermediul liderului de grup, Ilie Sarbu, o cerere de inlocuire din functie a lui Mircea Geoana.

Citeste si:
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Cine sunt parlamentarii și europarlamentarii care își vor da demisia din USR și îl vor urma pe Dacian Cioloș
Europarlamentarul USR Dacian Cioloş va anunţa un nou proiect politic săptămâna viitoare, au declarat pentru News.ro surse apropiate fostului lider USR. Cioloș va fi urmat de maximum 10...
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Lăutari și băutură. Un vicepreședinte PNL a explicat cum îi aborda pe primarii care cereau bani pentru proiecte VIDEO
Senatorul PNL Virgil Guran, ales vineri, 27 mai în funcția de vicepreședinte al partidului, a declarat în fața partidului modul în care îi aborda pe primarii care veneau la el să îi ceară...