Ziare.com

Ce mai face Geoana in SUA

Miercuri, 02 Noiembrie 2011, ora 14:35

   

Ce mai face Geoana in SUA
Presedintele Senatului, Mircea Geoana, aflat in vizita in SUA, s-a intalnit cu subsecretarul de stat pentru Controlul Armamentelor si Securitate Internationala, Ellen Tauscher, printre subiectele abordate fiind introducerea Romaniei in programul Visa Waiver si ratificarea cu celeritate in Parlament a acordului privind scutul antiracheta.

In plus, Mircea Geoana a solicitat sprijinul Departamentului de Stat pentru aderarea Romaniei la OECD si a reiterat necesitatea ca Romania sa ratifice conventia anticoruptie a OECD, se arata intr-un comunicat remis Ziare.com.

Vizita lui Mircea Geoana in SUA a starnit rumoare atat la nivelul conducerii Senatului, cat si a PSD. Liderul grupului PSD din Senat, Ilie Sarbu, a declarat ca Mircea Geoana nu a primit mandat sa reprezinte in SUA camera superioara a Parlamentului, iar acest lucru este confirmat si de faptul ca Mircea Geoana a declarat ca toate cheltuielile legate de vizita sa nu sunt suportate de Senat.

Pe de alta parte, liderii PSD in frunte cu Victor Ponta, afirma ca Mircea Geoana nu a fost mandatat nici de partid pentru a efectua aceasta vizita.

Miron Mitrea: Geoana a ratat cum nu a ratat niciun politician din Romania. Gata, ajunge!

Cu toate acestea, presedintele Senatului participa la numeroase intalniri cu oficiali americani.

Geoana a promis SUA ca Senatul va ratifica rapid acordul pe scutul antiracheta

Astfel, conform comunicatului remis Ziare.com, in cea de a doua zi a vizitei sale in SUA, Mircea Geoana l-a asigurat pe subsecretarul de stat de faptul ca va milita ca Senatul Romaniei, forul decizional in chestiuni de politica externa si de securitate, sa ratifice cu celeritate Acordul privind amplasarea elementelor scutului anti-racheta pe teritoriul Romaniei.

Mircea Geoana i-a inmanat subsecretarului de stat pentru Controlul Armamentelor si Securitate Internationala contributia Romaniei la implementarea conceptului 3D - "Diplomacy, Development, Defense", pentru tarile Africii de Nord si Orientului Mijlociu Extins.

Aceasta contributie s-a bucurat de un mare interes din partea reprezentantului Departamentului de Stat, se mai arata in comunicatul oficial remis Ziare.com.

De asemenea, se precizeaza ca documentul pe care Mircea Geoana l-a prezentat lui Ellen Tauscher contine si un inventar al capabilitatilor pe care Romania le poate oferi in cadrul implementarii conceptului 3D.

Potrivit acestui material, Romania are cateva avantaje competitive in fiecare din domeniile cheie de actiune: in domeniul militar - Romania are o experienta solida dobandita in urma participarii la misiuni internationale civile si militare; in domeniul diplomatiei - Romania are relatii bune in mod traditional cu tarile Africii de Nord si ale Orientului Mijlociu Extins, precum si o solida infrastructura diplomatica; in domeniul dezvoltarii - Romania are o baza larga de experti ce pot fi angajati in cadrul unor misiuni viitoare si are o experienta larga in ceea ce priveste procesul de democratizare, reforma si tranzitie spre un regim democratic.

De asemenea, Mircea Geoana a evocat posibilitatea organizarii la Bucuresti a unei reuniuni a Aspen Strategy Group in 2012, pe tema Noului Drum al Matasii si a rolului pe care Romania il poate juca in stabilizarea coridorului mijlociu intre Mediterana si Asia.

Mircea Geoana si Ellen Tauscher au discutat si despre oportunitatea realizarii si in Romania a unui studiu similar cu cel pe care Departamentul de Stat il realizeaza in America pentru analizarea planului de actiune pe termen scurt, mediu si lung in ceea ce priveste eforturile diplomatice si de dezvoltare ale Statelor Unite. Potrivit lui Mircea Geoana, un studiu similar ar fi foarte util pentru planificarea si prioritizarea eforturilor Romaniei.

In plus, Mircea Geoana si Ellen Tauscher au discutat si despre oportunitatea organizarii, la Bucuresti, cu sprijinul NATO si al Departamentului de Stat al SUA, a unei conferinte pe teme de securitate, inaintea Summit-ului NATO de la Chicago din 2012.

Mircea Geoana a mai subliniat, in cadrul intalnirii cu Ellen Tauscher, necesitatea intaririi componentei economice din cadrul Parteneriatului Strategic dintre Romania si Statele Unite.

C.B.

Sursa: Ziare.com

Articol citit de 2205 ori

Urmareste Ziare.com pe

Urmareste stirile Ziare.com pe Facebook
11 comentarii
Ordoneaza comentariile:Standard |Calitate |Numar Voturi |Recente

In numele cui vorbeste dl Geoana ? Cine l-a mandat ?

Pe cine reprezinta ?

Cred ca autoritatile romane in drept ar trebui sa clarifice lucrurile. S-a dus ca un particular si vorbeste in numele unei tari. Inadmisibil.

 

LOJA DE ASPEN,

sa traiasca! Vad ca au preluat deja din proiectele Domnului Presedinte Traian Basescu! Amuzant, geonelul nostru! Nu a luat bani degeaba de la psd-isti! I-a investit intr-o loja serioasa! Care-i deschide usile Imperiului in cadere libera!

 

Ce sa faca

Plange la inalta poarta....ca si fanariotii din trecut, cand se duceau cu para la sultan si cereau scaunul domniei pentru ei.

 

,,Ce mai face Geoana in SUA? ''

Raspuns:
-Le da m*ie celor doi clowni(Cr(et)in si Tonta)!hahahahahahaha

 

Oare sa prins Ellen Tauscher ca Jeoana-i prostanac!

Eu cred ca da, insa vai de capul ei saracuta, prin ce calvar o fi trecut in timpul discutiilor.

 

nu cred deoarece prostanacul ....

...i-a soptit ca caviarul ala negru si mare cat semintele de harbuji il tine in pantaloni. te pui cu alesul dabulean?

SUNTETI FIERTI,

Muriti de ciuda si tu manivela si tu tonta cu socrul lui zis su-ncoi.

 

Geoana vrea imagine buna caci e afectata de insusi colegii din PSD !

In plus merge sa scoata banii obtinuti din inchirierile imobilelor sale din SUA cumparate din banii din contul lui Ceausescu !
Dan Voiculescu niciodata nu l-a atacat pe Geoana.
Cei doi tac de parca nu s-ar cunoaste .

 

Ce a facut Geoana cand a mers inainte de prezidentiale la Moscova..

... de doua ori, pe sest, fara imputernicire ?

A mers si atunci si acum ca sa tradeze pe cineva, sa insele credinta inaltelor porti, ca boierii tradatori ,din cauza carora curtea otomana nu a mai avut incredere in principaste,in boierii scestuia si ne-a impus Domnia Fanariota.

Gestul lui Geoana este reprobabil si PSD poarta respunderea.

 

aiurea, ....

...prostanacul face pe el de frica din cauza razbunarii nastasiote si a celei iliescane mafiote.

@ val....

"In numele cui vorbeste dl Geoana ? Cine l-a mandat ?" cum, nu stii: mandea socrela mamica si mandea mihaela nevestica. al treilea,mandea bancheru' cumnatzelu' nu a putut deoarece pe el il asteapta un mandat.

 

Platforma pentru solutionarea online a litigiilor