Chereches: Domnul Geoana a abandonat costumul de diplomat si vrea sa para rocker

Joi, 24 Noiembrie 2011, ora 16:05
2013 citiri
Chereches: Domnul Geoana a abandonat costumul de diplomat si vrea sa para rocker
Foto: Adevarul

Primarul din Baia Mare, Catalin Chereches, fost membru al PSD, considera ca Mircea Geoana a gresit atunci cand a decis sa nu respecte decizia partidului de a fi inlocuit de la sefia Senatului. El spune ca Geoana incearca sa isi dezbrace costumul de fin diplomat si sa se comporte ca un rocker, dar asta nu il prinde.

Catalin Chereches este de acord cu deciziile dure luate de PSD in privinta lui Mircea Geoana, in ciuda faptului ca si el, la randul sau, a avut nu demult propriile conflicte cu mai-marii de la Bucuresti.

Chereches il ataca pe Ponta si il face praf pe candidatul USL - Interviu Ziare.com

Chereches, in razboi cu Ponta - ce acuzatii ii aduce primarul din Baia Mare Interviu Ziare.com

"E o chestiune care tine de modul in care doresc dansii sa impuna disciplina si o linie coerenta de actiune a partidului. Din perspectiva mea, ca si om care am activat in PSD, mi se pare absolut normal sa te supui optiunii majoritatii dintr-un partid politic.

Cea mai inteligenta optiune pe care o avea domnul Geoana era aceea de a renunta la presedintia Senatului, pe care nu a castigat-o domnia sa, ci a fost un post al PSD. La solicitarea majoritatii din PSD avea o obligatie morala si de onoare sa demisioneze si sa lase un alt coleg in aceasta functie", a declarat Catalin Chereches pentru Ziare.com.

Primarul USL al municipiului Baia Mare mai declara ca cine face parte dintr-un partid politic si dintr-o echipa de acest gen nu isi mai poate permite sa demareze "actiuni de unul singur" sau sa "aiba agenda proprie".

"Indiferent daca vorbim de o noua structura de conducere a partidului si de un nou presedinte, chiar daca unora le convine (nici mie nu mi-a convenit alegerea domnului Ponta), cred ca, atata timp cat e statutar ales si e recunoscut de majoritatea membrilor de partid, trebuie lasat sa gestioneze partidul si, la un moment dat, printr-un congres, sa se analizeze rezultatele obtinute", a comentat Catalin Chereches, cunoscut si el ca un om politic destul de greu de tinut in frau.

Geoana, revocat de la sefia Senatului - Puterea preia interimatul

Geoana, exclus din PSD: Adio, tovarasi, pe curand, prieteni!

"PSD chiar putea sa se retraga benevol de la sefia Senatului, facand o opozitie autentica"

Intrebat daca a inteles de ce a fost dat afara Mircea Geoana din PSD, Catalin Chereches a raspuns: "A fost dat afara pentru ca avea o agenda proprie care nu se plia pe agenda partidului. Eu asta am inteles".

"Nu s-a supus alegerii partidului de a elibera aceasta functie. A incalcat statutul. A abordat gresit relatia cu actuala conducere, putea sa fie mult mai constructiva in raport cu Victor Ponta si cu zona de conducere. Nu cred ca rolul acesta de 'ghimpe' il prinde bine pe Mircea Geoana, el nu e un ghimpe, e mult mai putin contondent", a adaugat primarul din Baia Mare.

Catalin Chereches nu crede ca Mircea Geoana va putea sa lanseze un nou proiect politic.

"Eu nu cred in proiectele politice generate in acest moment de o persoana pe care eu o respect din punct de vedere profesional si uman, dar o persoana care, din punct de vedere politic, nu a fost certificata", considera el.

Fostul deputat spune ca in mod cert USL risca in acest moment sa piarda sefia Senatului.

"In mod cert, dar in economia jocului politic nu e atat de importanta aceasta pozitie, importante sunt majoritatile care se creeaza in cele doua camere parlamentare si nu neaparat cine conduce.

In mod normal si corect politic, aceasta functie a fost obtinuta in baza negocierii cu PDL dupa ce s-au finalizat alegerile parlamentare din 2008. In mod corect, in momentul in care s-a format o alta majoritate, PSD chiar putea sa se retraga benevol de la sefia Senatului, facand o opozitie autentica", a declarat in mod susprinzator primarul USL din Baia Mare.

"Ion Iliescu merita un dram de respect"

Catalin Chereches nu este de acord nici cu atacurile extrem de agresive ale lui Mircea Geoana la adresa lui Ion Iliescu.

Geoana: Cred nici domnul Iliescu nu mai are multe zile in PSD

"Eu am fost la randul meu data afara, la un moment dat, din PNL, dar niciodata nu am avut atitudini violente la adresa unor oameni cu care am lucrat ani de zile. Strict in aceasta situatie, cred ca domnul Geoana si-a pierdut abilitatea de fin diplomat.

Nu vorbim de dreptate, vorbim de modul in care ne comportam pe scena politica. Putem sa fim rudimentari, dar cred ca, in acest moment modul acesta de comportament nu il prinde pe domnul Geoana. E ca si cum si-ar dezbraca costumul si cravata si s-ar imbraca in rocker. Din punctul meu de vedere exagereaza.

Referitor la domnul Iliescu, indiferent daca unii il iubim sau nu, indiferent daca il respectam sau nu, daca il apreciem sau nu, daca ii aducem acuze sau nu, a fost presedintele Romaniei, si, cel putin datorita varstei, ar merita un dram de respect din partea celor care activeaza pe scena politica, mai ales ca multi il apreciem ca si om cu experienta, e un politician foarte abil, de la care avem unii de invatat, inclusiv domnul Geoana", i-a transmis Catalin Chereches fostului presedinte PSD Mircea Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Vizita președintele României, Klaus Iohannis, în Coreea de Sud. Vor fi semnate colaborări pe apărare și energie nucleară
Preşedintele Klaus Iohannis va efectua, săptămâna viitoare, de luni până miercuri, o vizită oficială în Republica Coreea, la invitaţia omologului său, Yoon Suk Yeol, informează...
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
PNL și PSD așteaptă "clarificări" de la Cătălin Cîrstoiu, "în această săptămână". Când va fi anunțată decizia în privința candidatului la Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a afirmat, joi seară, că, în acest moment, Cătălin Cîrstoiu este candidatul alianţei PSD-PNL, dar acesta trebuie să clarifice public toate aspectele care...
#Chereches excludere Geoana, #Geoana revocat Senat, #Catalin Chereches USL , #senator