Geoana: Amanarea reorganizarii ne da oportunitatea sa facem o lege cu cap

Luni, 27 Iunie 2011, ora 22:45
1229 citiri
Geoana: Amanarea reorganizarii ne da oportunitatea sa facem o lege cu cap
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, saluta decizia coalitiei de guvernamant de a amana reorganizarea administrativ-teritoriala a Romaniei si sustine ca aceasta ofera oportunitatea elaborarii unei legi bune, care sa vina in intampinarea nevoilor reale ale oamenilor, care sa permita reorganizarea Romaniei nu dupa criterii arbitrare, ci dupa criteriul eficientei.

"La nivelul Senatului Romaniei, am realizat deja o comisie parlamentara care sa analizeze subiectul reorganizarii administrativ-teritoriale, care reuneste membrii tuturor formatiunilor politice. Doresc, in continuare, sa reiau solicitarea adresata Presedintelui Romaniei de a infiinta o comisie similara la Palatul Cotroceni, care sa permita audierea reprezentantilor administratiei locale, a mediului economic si a societatii civile.

Am luat act de anuntul facut de liderii coaltiei, potrivit carora, o astfel de comisie va functiona la nivelul coalitiei, in paralel cu comisia interministeriala. Desi salutara, aceasta comisie nu este suficienta, pentru ca ea este eminamente politica si are mai curand scopul de a elimina tensiunile interne din coalitie", a declarat Mircea Geoana, potrivit unui comunicat remis Ziare.com.

Presedintele Senatului sustine ca toti policienii trebuie sa inteleaga, fie ca sunt in Opozitie sau la Putere, ca reorganizarea administrativ-teritoriala nu este a coalitiei de guvernamant, ci a Romaniei.

"In ceea ce priveste continuarea procesului de deconcentrare, cel mai important lucru este ca acest proces sa se desfasoare avand in minte obiectivul eficientizarii deciziei si al cheltuirii rationale si cu folos a banului public. Nu avem nevoie in acest moment sa impovaram si mai mult contribuabilul si cu siguranta nu avem nevoie sa aruncam bani pe fereastra pe tot felul de incercari de a remodela functionarea Romaniei", a mai precizat presedintele Senatului.

Mircea Geoana cred ca astfel de agende politice paralele sunt nu doar nepotrivite, dar periculoase, iar cei care le promoveaza trebuie sanctionati cel putin din punct de vedere politic.

"De asemenea, consider ca este momentul ca guvernantii sa se orienteze catre gasirea unor solutii care sa permita reluarea sustenabila a cresterii economice si imbunatatirea nivelului de trai pentru fiecare roman. Intr-un context economic european si mondial foarte complicat, obligatia autoritatilor romane este sa se asigure ca tara nu va ramane si mai mult in urma. Cred ca este cazul ca si guvernantii sa impartaseasca preocuparea partenerilor europeni legata de stabilizarea fiscala si relansarea economiei reale", conchide Mircea Geoana.

TPDL cedeaza in fata UDMR: Reorganizarea se amana

Liderii Coalitiei de guvernare au decis in sedinta de luni ca proiectul reorganizarii teritoriale sa se amane pana in toamna sau pana la anul.

I.U.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
PNL ar putea avea propriul candidat în cursa pentru Primăria Capitalei. Cum s-a ajuns la această concluzie
Eventualitatea retragerii lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Bucureşti ar complica lucrurile pentru cei din Alianța PSD-PNL. Nicolae Ciucă, preşedintele PNL, a afirmat, joi...
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Primar bătăuș, susținut în continuare de PNL după ce a fost filmat cum agresa un cetățean. ”A fost sub imperiul unei mari emoții” VIDEO
Cazul primarului din comuna Spermezeu, cercetat penal după ce a agresat fizic un cetăţean, în luna februarie, va fi discutat în forurile de conducere ale PNL Bistriţa-Năsăud, a declarat...
#Mircea Geoana reorganizare teritoriala, #amanare reorganizare teritoriala , #senator