Geoana ameninta PD-L cu Curtea Constitutionala

Marti, 16 Martie 2010, ora 14:37
2827 citiri
Geoana ameninta PD-L cu Curtea Constitutionala

Mircea Geoana sustine ca, in cazul in care PD-L va cere in continuare revocarea sa din functia de presedinte al Senatului, va fi sesizata Curtea Constitutionala, deoarece nu este permisa decat o cerere de revocare pe sesiune parlamentara.

"Cererea facuta in Parlament a fost semnata de senatori diferiti fata de cei intiali, 53 dar cu nume diferite si reprezinta, in opinia mea, o noua cerere de revocare. O cerere de revocare se face o data pe sesiune parlamentara. (...)Daca situatia continua, va trebui ca si curtea eventual sa fie sesizata", a declarat Mircea Geoana.

Geoana a adaugat ca democrat-liberalii folosesc aceeasi tehnica pe care au folosit-o in 2005 pentru schimbarea lui Nicolae Vacaroiu din functia de sef al Senatului, amintind ca atunci, cei de la UDMR au fost impotriva revocarii. In prezent insa, situatia este diferita, iar "interesul misca fesul", spune seful Senatului.

Geoana a declarat ca, in cazul in care PD-L continua cu jocul revocarii, isi vor asuma intreaga responsabilitate pentru blocarea activitatii Senatului.

"Nu as dori ca seful FMI, Dominic Strauss-Kahn, sa ne gaseasca pe 30 martie cu o situatie pe care cu siguranta nu o va intelege", a declarat Mircea Geoana, referindu-se la vizita apropiata a sefului Fondului Monetar International, care se va adresa Parlamentului la sfarsitul lunii martie.

Senatorii au respins din nou cererea de revocare a lui Geoana

Razboiul Stelelor, episodul doi

Fostul presedinte al PSD a mai spus ca desi colegii din "arcul majoritar" incearca obsesiv sa il inlocuiasca, nu vor reusi pentru ca se lovesc de "aceleasi impedimente de natura constitutionala".

"Este Razboiul Stelelor, episodul doi, sau cat este. Scorul este acelasi. Este evident ca persistenta colegilor din arcul majoritar in obsesia lor de a ma inlocui se loveste de aceleasi impedimente de natura constitutionala, regulamentara si de minima decenta politica", a declarat Geoana.

Presedintele Senatului a mai spus ca se asteapta la o repetare a scenariului de saptamana trecuta, cand senatorii PDL si independenti au cerut introducerea pe ordinea de zi a plenului revocarea sa din functie.

"Eu sper ca astazi sa putem sa ne reintoarcem la temele de legiferare, sunt legi foarte importante pe care le avem pe agenda noastra. Ma astept ca maine acelasi scenariu pe care l-ati vazut saptamana trecuta sa reinceapa, dar sper ca, in cele din urma, sa se poata ajunge la o solutie care sa permite respectarea Constitutiei si reintoarcerea la probleme mult mai importante", a continuat Geoana.

Ordinea de zi pentru sedinta de plen de miercuri cuprindea si votul pentru revocarea lui Mircea Geoana din functie, dorinta exprimata inca de doua saptamani de membrii PD-L, care sustin ca Geoana a incalcat regulamentul Camerei.

Biroul Permanent a respins marti Ordinea de zi, cu sapte voturi impotriva si sase pentru.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Geoana sesizare CCR, #revocare Geoana senat, #Mircea Geoana, #Geoana Senat , #senator