Geoana: Anuntul despre revenirea salariilor, populism grosier

Duminica, 11 Martie 2012, ora 14:10
1506 citiri
Geoana: Anuntul despre revenirea salariilor, populism grosier

Fostul presedinte al PSD, senatorul independent Mircea Geoana, a spus ca guvernul Romaniei ar trebui sa se gandeasca si la alte masuri pentru stimularea economiei, in afara de revenirea salariilor bugetarilor, dand exemplul Bulgariei, care a anuntat reducerea semnificativa a TVA, dar si cresterea punctului de pensie.

Basescu: Bugetul, scarmanat pentru revenirea salariilor. Nu e momentul scaderii CAS

"Prima mare intrebare e daca ne putem permite in aceasta perioada, cand riscul revenirii crizei e real. Anunturile si prognozele FMI privind riscul recesiunii sunt deja acolo. (...) A doua intrebare e, daca ar fi bani, daca aceasta era masura cea mai potrivita pentru stimularea economiei, in ansamblu.

(...)Ce fac vecinii din Bulgaria? Astazi, ministru de Finante bulgar a anuntat scaderea TVA", a afirmat Geoana la TVR.

El a acuzat Puterea de "populism grosier", intrucat a facut acest anunt pentru alegerile locale, dupa ce anterior spusese ca nu va face acest lucru.

"E un populism grosier sa anunti ca vrei sa cresti salariile cand ne straduim sa iesim din recesiune. Senzatia ca sunt facute in pripa, in buza alegerilor locale, persista", a mai spus fostul presedinte al Senatului.

Mircea Geoana s-a mai aratat de parere ca premierul Mihai Razvan Ungureanu "a incasat-o fara sa clipeasca" atunci cand presedintele Basescu a anuntat ca vrea revenirea salariilor, nu scaderea CAS, pe care anuntase ca o doreste seful Executivului.

Geoana mai crede ca premierul Ungureanu risca sa fie "strivit" la capitolul imagine de Traian Basescu, care anunta toate initiativele mari, asa cum facuse si pe vremea cand Emil Boc a condus Guvernul.

"As fi asteptat de la primul-ministru sa spuna "merg in Parlament", sa spuna "as fi interesat sa vin, daca nu o data pe saptamana, o data la doua saptamani".

Daca mai sta mult, sentimentul ca e strivit de imaginea domnului Basescu se va aplica si asupra premierului Ungureanu. Tot ce inseamna politica mare, initiative mari, vine de la presedintele Traian Basescu", a mai spus Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Nicușor Dan susține că PSD se delimitează de Cîrstoiu: ”Nu știu dacă se va apropia de Piedone”
Edilul general, Nicuşor Dan, afirmă că PSD începe să se delimiteze de Cătălin Cîrstoiu, candidatul coaliţiei la Primăria Capitalei, şi susţine că acest lucru corespunde cu orientarea...
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
UDMR propune "Ziua de Curăţenie Naţională". Când ar avea loc noua inițiativă dedicată protecției mediului
A treia zi de sâmbătă din luna septembrie ar putea deveni „Ziua de Curăţenie Naţională”, potrivit unui proiect de lege al UDMR depus la Parlament, având ca scop principal creşterea...
#Geoana revenire salarii populism, #Geoana Ungureanu strivit Basescu , #senator
Comentarii