Geoana: Boc a dezvoltat fobia minusului, asa ca a taiat semnul crizei din sigla PDL

Luni, 22 Martie 2010, ora 22:56
1921 citiri
Geoana: Boc a dezvoltat fobia minusului, asa ca a taiat semnul crizei din sigla PDL
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, ironizeaza "curajoasa" decizie a PD-L de a elimina din sigla formatiunii cratima dintre cuvintele "democrat" si "liberal", notand ca Emil Boc a dezvoltat "fobia minusului" dupa ce a taiat pensii si salarii.

"Analizand curajoasa decizie a democrat-liberalilor de a renunta la cratima din sigla PDL, am ajuns la concluzia ca Emil Boc a dezvoltat 'fobia minusului'. Sa tai pensiile si salariile, sa pui umarul la scaderea incasarilor la buget, a veniturilor populatiei si a nivelului de trai, toate pot fi puse pe seama crizei.

PD-L renunta la cratima din numele partidului, dar pastreaza trandafirul

Dar sa pastrezi in titulatura propriului partid 'minusul' ca element de identitate vizuala, asta era cam mult pana si pentru amatorii de umor negru de la Cotroceni sau din Modrogan. Asa ca, lucrurile s-au rezolvat. Semnul crizei a fost eliminat din sigla, Emil Boc si-a recitat poeziile din repertoriul de primavara, iar viata s-a incapatanat sa mearga mai departe in ciuda tuturor eforturilor guvernamentale", scrie Geoana pe blogul personal.

Mentinand linia ironiei, Geoana aminteste si de videoclipul facut de Traian Basescu in campania electorala pentru prezidentiale, videoclip in care il acuza pe Mircea Badea ca da vina pe el si pentru ploaia de afara.

Reforma cratimei din PD-L

"Ceea ce nu a rezolvat insa Emil Boc este altceva: situatia economica si sociala a Romaniei. Profesorii sunt in greva, agricultorii se pregesc de proteste, pensionarii isi exprima si ei nemultumirea. Totul merge din prost in mai prost, iar Guvernul, punind probabil in practica angajamentele din campanie ale lui Traian Basescu, se face ca 'afara ploua'", mai scrie fostul presedinte PSD.

Colegiul Director al PD-L a decis duminica sa supuna votului Conventiei Nationale propunerea de renuntare la cratima din sigla partidului. In schimb, trandafirul va ramane simbolul democrat-liberalilor.

Preda despre scoaterea cratimei din PD-L: E o evolutie, e ceva revolutionar

Aceasta decizie a fost ironizata si de democrat-liberali, europarlamentarul Cristian Preda a declarat duminica, zambind, ca scoaterea cratimei din numele partidului este o evolutie.

"E o evolutie, e ceva revolutionar. Imi scapa sensul acestei decizii", a spus Preda. Ulterior au aparut zvonuri conform carora acesta ar risca excluderea din partid, insa europarlamentarul a asigurat ca sunt nefondate.

A.S.

Citește și:
Cele două scenarii economice pentru România, în viziunea lui Cîțu: "Până acum toate deciziile au mers în direcţia opusă"
Cele două scenarii economice pentru România, în viziunea lui Cîțu: "Până acum toate deciziile au mers în direcţia opusă"
Senatorul PNL Florin Cîţu, fost premier, prezintă două scenarii privind evoluţia economiei în perioada următoare, el arătând că primul, cel prezentat de oficiali, este că ”totul va fi...
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
Cum se întoarce împotriva lui Simion victoria Giorgiei Meloni. Liderul AUR, abandonat de cei mai loiali susținători
După ce liderul AUR George Simion a salutat victoria partidului de extremă dreapta din Italia, acesta a fost luat la rost de românii din diaspora care amintesc că Giorgia Meloni susține...