Geoana: Ce va aduce Congresul PPE Romaniei?

Miercuri, 17 Octombrie 2012, ora 18:08
2827 citiri
Geoana: Ce va aduce Congresul PPE Romaniei?

Senatorul PSD Mircea Geoana se intreaba ce va aduce Romaniei congresul PPE de la Bucuresti, dar si prezenta in Capitala a numerosi lideri europeni, printre care cancelarul german Angela Merkel, presedintele Comisiei Europene Jose Manuel Barroso sau presedintele Consiliului European Herman van Rompuy.

"Prezenta unor 'jucatori grei' (la congresul PPE - n. red.), precum Merkel, Barroso, Rompuy, Reding sau Rajoy nu trebuie sa ramana doar atat - o prezenta. Functiile pe care le ocupa in cadrul institutional al UE sau proportiile economice ale tarilor pe care le conduc ii pun in pozitia de a influenta direct viitorul Uniunii", scrie senatorul proaspat reintors in PSD, pe blogul sau.

"Cum vor folosi aceasta adunare influenta partidele de dreapta din Romania ? Pentru a rade peste gard oponentilor politici sau pentru a repara din efectele distrugerii imaginii Romaniei in exterior? Aceasta e adevarata intrebare!", mai noteaza Mircea Geoana.

Acesta considera ca "in mult trambitata promisiune de 'mai multa Europa'" este legitima intrebarea "Ce inseamna prezenta Congresul PPE in termeni reali pentru Romania?".

"Se va folosi oare aceasta ocazie de catre PDL pentru a insista pe temele prioritare ale Romaniei, precum aderarea la spatiul Schengen, deschiderea deplina a pietei muncii pentru romani in UE, integrarea, nu stigmatizarea populatiei roma sau bugetul european alocat Romaniei dupa 2014?

Vor fi aceste teme evacuate, pentru a nu strica festivismul unui moment electoralist sau vor fi direct atacate? Va continua PDL sa utilizeze logica din timpul referendumului, atacand fara menajamente atat guvernarea, dar mai ales Romania?", se intreaba senatorul, pe blogul sau.

Social-democratul intreaba cum isi vor arata relevanta in interiorul familiei politice europene - "prin a fi gazde politicoase sau prin avansul in sustinerea agendei Romaniei in UE?"

"A te bucura de sprijinul familiei politice din care faci parte in preajma unor alegeri in care pleci cu un mare deficit de credibilitate este normal pentru PDL si pentru satelitii sai. Chestiunea este daca prestigiul participantilor va deveni, pentru Romania, si prestigiul reuniunii. Daca nu va exista niciun progres sau nicio despartire a apelor in chestiuni esentiale pentru Romania, precum accesul in spatiul Schengen, cred ca putem considera rapid intalnirea de la Bucuresti un moment ratat pentru romani si putem merge mai departe", completeaza Mircea Geoana.

F.N.

Citeste si:
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Secretarul general adjunct al PNL, după ce a „cercetat povestea demisiilor” din filiala Sectorului 3: „Pare să fie o furtună într-un pahar cu apă”
Deputatul liberal Gheorghe Pecingină şi secretar general adjunct al PNL a anunţat sâmbătă, 27 noiembrie, că va prelua patrimoniul organizaţiei PNL Sector 3. El a adăugat că povestea...
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR, acuzații la adresa guvernului după ce furnizorii de energie electrică au anunţat o creştere a preţurilor de la 1 ianuarie 2022 pentru clienţii casnici
AUR acuză că, a doua zi după învestirea Guvernului Ciucă, cel mai mare furnizor de energie electrică pentru clienţii casnici din România, ELECTRICA SA, a anunţat creşterea substanţială,...