Geoana convoaca luni Biroul Permanent al Senatului

Vineri, 11 Iunie 2010, ora 16:04
1230 citiri
Geoana convoaca luni Biroul Permanent al Senatului

Mircea Geoana, presedintele Senatului, a decis sa convoace luni Biroul Permanent al Senatului, chiar daca democrat-liberalii ar fi dorit ca discutiile pe tema motiunii de cenzura sa aiba loc vineri, iar sambata sa fie votata motiunea in plenul renit.

Geoana i-a trimis o scrisoare vicepresedintelui Senatului, Anca Boagiu, prin care o anunta ca discutiile din conducerea Senatului pe tema votului privind motiunea de cenzura vor avea loc luni, la ora 13.00.

Anca Boagiu i-a cerut presedintelui Senatului sa convoace Biroul Permanent chiar vineri, pentru a dovedi ca actioneaza in calitate de sef al Senatului, si nu de membru al PSD.

Mircea Geoana ii invitase pe democrat-liberali la discutii informale, la Senat, sambata, insa prin scrisoarea trimisa Ancai Boagiu le mai da o lovitura democrat-liberalilor, care ar fi dorit devansarea termenului pentru votul pe motiunea de cenzura a PSD.

"Ca urmare a scrisorii pe care mi-ati trimis-o astazi, 11 iunie a.c., doresc sa va comunic ca am luat act de schimbarea pozitiei dumneavoastra, in sensul in care nu mai doriti o discutie cu ceilalti colegi din Biroul Permanent, ci doriti convocarea directa a forului de conducere al Senatului. Astfel, constat ca nu mai sunt motive pentru a avea o discutie informala sambata, 12 iunie", scrie Geoana in documentul trimis vicepresedintelui Senatului.

Mircea Geoana precizeaza ca scrisoarea care continea solicitarea Ancai Boagiu a fost semnata de cinci membri ai Biroului Permanent, motiv pentru care sunt indeplinite prevederile art. 37 alin (1) din Regulamentul Senatului..

"Ca atare, dupa consultarea celorlaltor reprezentanti din Biroul Permanent ai formatiunilor politice parlamentare, doresc sa va anunt ca am convocat Biroul Permanent al Senatului pentru luni, 14 iunie a.c., la ora 13:00, la sala Constantin Stere", mai scrie Mircea Geoana.

Democrat-liberalii vor ca motiunea de cenzura sa fie votata cat mai rapid

Presedintele Traian Basescu a trimis, joi, o scrisoare presedintelui Senatului Mircea Geoana si presedintei Camerei Deputatilor, Roberta Anastase, prin care le cerea devansarea votului pe motiunea de cenzura depusa de PSD.

Basescu cere devansarea dezbaterii motiunii de cenzura

Presedintele a explicat ca termenul stabilit de Parlament (luni, 15 iunie) este tardiv, deoarece, conform Constitutiei, motiunea se dezbate si voteaza la trei zile de la citirea ei in plenul reunit, ori motiunea a fost depusa pe 9 iunie.

Anastase: Prioritatea zero a PD-L este motiunea de cenzura

Sefa Camerei Deputatilor a cerut convocarea Birourilor Permanente pentru a da votul pe motiunea de cenzura mai devreme de termenul stabilit de Parlament, insa seful Senatului s-a opus, sustinand ca stabilirea datei in care se voteaza motiunea de cenzura apartine exclusiv Parlamentului.

Emil Boc: Ar fi bine ca motiunea de cenzura sa fie dezbatuta sambata

Citeste si:
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu afaceri al SUA laudă ”măsurile revoluționare” luate de România: ”Toate vorbesc despre un viitor fantastic”
Însărcinatul cu Afaceri al Ambasadei SUA în România, David Muniz, a lăudat vineri, 1 iulie, alianța cu țara noastră. El a subliniat că prezenţa americană reprezintă dovada că SUA...
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Amenințarea Laurei Codruța Kovesi la adresa României are ecou. ”Reporteri Fără Frontiere”, apel urgent către Klaus Iohannis
Organizaţia Reporteri fără Frontiere a criticat vineri, 1 iulie, forma legii privind protecţia avertizorilor de integritate adoptată de Parlamentul României. Organizația face apel la...
Comentarii
OSIRIS
rank 5
Lui ăsta cred că i s-au intins iară arcurile, a trecut ceva timp de la alegeri... . A uitat cat de penibil a fost papagalul si că de tzopăit a tzopăit degeaba! Prostănacul tot prostănac rămane! De făcut bine nu mai are nici o sansă! Marti o luati din nou.