Geoana crede ca masurile dure sunt decizia PD-L, nu a FMI

Duminica, 09 Mai 2010, ora 09:42
2897 citiri
Geoana crede ca masurile dure sunt decizia PD-L, nu a FMI
Foto: Reuters

Mircea Geoana, presedintele Senatului, este de parere ca solutiile propuse nu au fost avansate de FMI, ci au fost decizia constienta a democrat-liberalilor.

"Vom afla din discutia de peste cateva minute daca solutia propusa este cea avansata de FMI. Nu cred, cred ca este decizia constienta a PD-L, care prefera sa sacrifice interesele populatiei si interesele economiei romanesti pentru interesul de clientela politica. Pentru ca este clar ca se puteau face economii din multe alte zone, este o masura simplista care ca va duce mai degraba la probleme sociale si la intarzierea relansarii economice", a sustinut Geoana.

Mircea Geoana primeste duminica delegatia FMI la Senat

Delegatia FMI, condusa de seful misiunii Fondului in Romania, Jeffrey Franks, a ajuns duminica, cu cateva minute inainte de ora 9.00, la Senat, pentru a se intalni cu presedintele si cu reprezentantii conducerii acestei camere.

"Inca lucram la elaborarea planului de masuri", a declarat Franks, pe treptele Senatului, amintand ca delegatia FMI are programata pentru luni anuntarea oficiala a concluziilor misiunii de evaluare.

Ne indreptam spre deficit de 7%?

Dupa intalnirea cu FMI, Mircea Geoana a mentionat ca a fost simtita o schimbare de nuanta.

"Din punctul de vedere al FMI am simtit o schimbare de nuanta. Fondul Monetar va cere guvernului ca inainte ca transa a cincea sa fie eliberata sa se faca demonstratia ca masurile propuse se vor realiza in practica", a mai spus presedintele Senatului.

"Un deficit de 7% - spre asta ne indreptam, in cifre oficiale. si anticipez ca deficitul care va fi acceptat de catre FMI si anuntat probabil maine (luni, n.r.) in conferinta de presa, va fi aproape de 7%, mai mare decat 6,3 sau 6,4 care a fost evocat in presa pe surse. Acesta este sentimentul meu, ca se va merge pe 7% deficit", a mai spus Geoana.

Geoana considera ca reducerea pensiilor va face sa se trimita in saracie absoluta un numar mare de pensionari.

"Ni s-a confirmat ca taierile de salarii si de pensii se vor face uniform si nediferentiat indiferent de salariu sau pensie", a continuat Geoana.

Delegatia FMI va avea ulterior intalniri cu PSD si PNL. Liderul PSD, Victor Ponta, a confirmat ca social-democratii vor avea o intalnire cu delegatia FMI in Romania pentru a discuta despre situatia economica si acordul cu Fondul.

Conducerea PNL se intalneste duminica, incepand cu ora 10.30, la sediul central al partidului, cu delegatia FMI-CE.

Reprezentantii Fondului Monetar International, alaturi de cei ai Comisiei Europene (CE) si Bancii Mondiale, vor face o declaratie publica, cu privire la rezultatul negocierilor avute cu Guvernul Romaniei, luni, la ora 9.30, anunta FMI.

Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală: ”Se vor faulta unul pe altul”. Scenarii noi pentru prezidențiale
Sociologul Alfred Bulai, șeful departamentului de Sociologie din cadrul SNSPA, a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători”. Acesta a vorbit despre cele mai importante subiecte de pe...
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria dă asigurări că susține aderarea deplină a României la Schengen. Măsurile decise în urma vizitei lui Cătălin Predoiu la Budapesta VIDEO
Ungaria va continua să susţină accederea României în spaţiul Schengen cu frontierele terestre în acest an, a transmis ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, în urma unei...
#Mircea Geoana FMI, #masuri FMI PDL, #interese clientela politica , #senator