Geoana: Daca CCR imi da dreptate, nu am de gand sa-mi continui mandatul

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 20:37
2471 citiri
Geoana: Daca CCR imi da dreptate, nu am de gand sa-mi continui mandatul
Foto: TVR Info

Chiar daca judecatorii de la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) ii vor da dreptate si vor declara revocarea sa din functie drept neconstitutionala, Mircea Geoana nu planuieste sa isi continue mandatul la sefia Senatului.

Anuntul a fost facut chiar de Mircea Geoana, miercuri seara, la televiziunea publica.

"Daca Curtea Constituionala imi da dreptate, nu am de gand sa-mi continui mandatul. Inca o data, nu este vorba de mine. Nu fac asta pentru mine, ci vreau sa impiedic astfel de abuzuri pe viitor", a declarat Geoana.

Fostul presedinte al Senatului a tinut sa clarifice ca nu condamna revocarea sa de la sefia Camerei superioare a Parlamentului, ci modul in care a fost facuta. Potrivit lui Geoana, nu exista temei pentru actiunea de miercuri din Senat.

"Nu am niciun gand sa ma agat de aceasta functie. Asa cum am avertizat, aceasta masura nesabuita, prost gandita si prost executata a condus la pierderea functiei numarul doi in stat. Intrebarea nu este ce am facut eu la Curtea Constitutionala, ci cine va plati daunele politce ale acestei actiuni de a da afara din partid un fost presedinte.

Aceste lucruri s-au mai intamplat, dar sa dai afara un fost presedinte de partid fara temei... (...) Nu este functia lui Mircea Geoana, nu este nici functia PSD-ului, este o functie in stat. Ce s-a intamplat a fost neconstitutional. Ca sa fie clar, revocarea mea din functia de presedinte al Senatului este neconstitutionala", a subliniat senatorul.

Ma doare sa vad cum metehne vechi ale PSD au revenit

Mircea Geoana a vorbit si despre relatia cu PSD, partid al carui presedinte a fost din aprilie 2005 pana in februarie 2010, si pe care spune ca l-a transformat intr-o organizatie politica similara celor din Europa.

"Cel mai mare mandat in istoria PSD-ului a fost al meu. Nimeni nu poate sa conteste ca PSD-ul, cat timp am fost eu presedinte, a fost un partid mai democratic, mai descentralizat, in rand cu partidele din Europa.

Ma doare sa vad cum metehne mai vechi ale partidului au reaparut. Nu-mi face placere sa vad cum oameni mult prea tineri pentru astfel de metehne, cum este domnul Victor Ponta, recurg la astfel de obiceiuri. Ma doare si mai mult modul acesta de a face politica", a marturisit Geoana.

In acest context, a povestit cum l-a "batut la fundul gol" pe Ion Iliescu in 2005: "Eu am avut curajul in 2005, si nu regret nicio secunda, sa-l infrunt pe Ion Iliescu la un congres al partidului. Si am castigat izbitor. Am castigat cu 1.700-1.800 de voturi la 600. A fost bataie la fundul gol, cum spune romanul. Domnul Iliescu are un fel de ranchiuna, poate batranetea e de vina. Ce vreau sa spun este ca nu mai e bun sa mai conduca partidul".

Senatorul nu l-a uitat nici pe actualul presedinte al PSD, Victor Ponta, pe care il acuza de santaj. Mircea Geoana sustine ca prietenii lui din partid nu ar fi votat excluderea lui din PSD daca Ponta nu i-ar fi amenintat cu demisia de la sefia PSD.

"Vreau sa va vorbesc despre santajul pe care l-a facut Ponta. A spus: Imi pun mandatul pe masa daca nu-l excludeti din partid... A zis asta in nenumarate randuri: Imi dau demisia daca nu-l dati pe Geoana afara din PSD. Ce vreau sa spun este ca inca am prieteni in PSD", considera fostul presedinte al social-democratilor.

Nu a fost usor sa vezi cum o munca de-o viata ti se sterge in cateva ore

Cat despre cariera lui viitoare, Mircea Geoana a cerut un ragaz de cateva zile pana sa faca vreun anunt in aceasta directie: "Am nevoie si eu de cateva zile, ca nu a fost usor sa vezi cum o munca de-o viata ti se sterge in cateva ore".

Mircea Geoana, proaspat exclus din PSD si revocat de la sefia Senatului, s-a tinut de promisiune si a depus, miercuri dupa-amiaza, plangere la Curtea Constitutionala a Romaniei (CCR) in care contesta revocarea din functia de presedinte al Camerei superioare a Parlamentului.

Senatorul Mircea Geoana si-a anuntat, inca de dimineata, intentia de a contesta la CCR "temeiul" care a stat la baza revocarii sale de la sefia Senatului, decisa prin vot.

„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
„Ne mai gândim”. Nicolae Ciucă s-ar vedea în turul doi la prezidențiale cu Marcel Ciolacu, dacă coaliția nu va avea candidat comun
Discuţiile despre candidaţii la alegerile prezidenţiale vor avea loc, între PNL şi PSD, după alegerile din data de 9 iunie, declara liderul liberal Nicolae Ciucă. Ciucă admite că, dacă...
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Cum exploatează Piedone strategia „omului din popor”. Politolog: ”Dejunul cu muncitori este de manual”
Primarul de la Sectorul 5, Cristian Popescu Piedone, este cotat cel mai bine în majoritatea sondajelor de opinie pentru a câștiga Primăria Capitalei. El este văzut adesea „pe teren”,...
#Geoana mandat Senat CCR, #Geoana nu continua presedinte Senat, #decizie CCR Mircea Geoana, #Geoana contesta CCR Senat , #senator