Cu fata la alegatori: Cine câștigă din separarea candidaților PSD-PNL la Capitală. Sociolog: Se vor faulta unul pe celălalt

Geoana: Daca motiunea nu trece se ajunge la situatia din '89

Marti, 15 Iunie 2010, ora 11:08
1838 citiri
Geoana: Daca motiunea nu trece se ajunge la situatia din '89
Foto: Arhiva

Seful Senatului, Mircea Geoana, este increzator ca motiunea va fi adoptata, considerand ca sansele sunt foarte mari pentru ca "aceasta este prima motiune populara".

"Niciodata o actiune a Opozitiei nu a fost imbratisata cu mai multa speranta si mai multa intensitate de populatie. Presiunea cea mai mare e asupra parlamentarilor puterii. Votul de astazi (n.red-marti) va trebui sa separe apele politicii romanesti.

Aceasta motiune va influenta politica si viata romanilor pentru multi ani. Se fac eforturi disperate pentru a evita un vot de constiinta pentru parlamentarii puterii. Astazi(n.red-marti), romanii vor vedea cu nume si prenume pe cei care ii condamna la saracie si pe cei care lupta pentru interesele lor. Este un vot prin care parlamentarii pueterii vor fi stigmatizati pentru intreaga cariera politica", a declarat Geoana, marti, la Palatul Parlamentului, inainte de sedinta in care se va decide soarta Guvenului Boc.

Ziua motiunii: cade Guvernul Boc? - urmareste minut cu minut

Seful Senatului considera ca daca motiunea nu va trece Romania va ajunge in situatia economica de inainte de 1989.

"Un vot impotriva motiunii si pastrarea Guvernului Boc inseamna cea mai ampla actiune de saracire a poporului. Cei care voteaza Guvernul Boc vor duce Romania in zona saraciei. Pe cifre si pe calcule, daca motiunea nu se voteaza, vor fi inca 4 milioane de romani, pe langa cei 4 milioane deja existenti, in zona saraciei. Se va ajunge la nivelul de inainte de '89 in ceea ce priveste puteteea de cumparare", a adaugat Mircea Geoana.

"Cei care se abtin o vor face din lasitate. Cei de la UNPR si minoritati, care au anuntat ca se abtin, voteaza, de fapt, cu Guvernul Boc", a completat Geoana.

Mircea Geoana a asigurat ca va conduce sedinta in liniste deplina si ca nu va restrictiona accesul presei.

"Eu voi conduce aceasta sedinta de plen. Este un sistem de rotatie intre Camera Deputatilor si Senat. Ma voi asigura de accesul publicului la tribune si ca accesul presei sa fie nerestrectionat", a mai adaugat Geoana.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Dragoș Pîslaru, co-președinte REPER, despre schimbarea lui Cîrstoiu cu Firea și Burduja: "Mafia patronată de comasaţi şi-a arătat faţa"
Copreşedintele partidului REPER, Dragoş Pîslaru, a declarat că, prin retragerea candidaturii medicului Cătălin Cîrstoiu la Primăria Capitalei de către coaliţie, „mafia patronată de...
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Ciucă: Sebastian Burduja va convinge "un segment de electoral nehotărât" în cursa pentru Primăria Capitalei
Preşedintele PNL, Nicolae Ciucă, a declarat, marţi, 23 aprilie, că Sebastian Burduja, candidatul liberal pentru Primăria Capitalei, este opţiunea care dă speranţe celor care nu s-au...
#Geoana motiune, #votare motiune, #cadere guvern Boc , #senator
Comentarii
Poza GAIA
GAIA
rank 5
C
Cronos
rank 3
IAIR daca motiunea nu trece se ajunge la situatia de dinainte de '89