Geoana: Daca oamenii astia dau jos si nr.1 si nr.2 in stat, inseamna ca nu au mare lucru in cap

Miercuri, 23 Noiembrie 2011, ora 12:27
3051 citiri
Geoana: Daca oamenii astia dau jos si nr.1 si nr.2 in stat, inseamna ca nu au mare lucru in cap
Foto: TVR Info

Mircea Geoana sustine ca nu exista niciun temei legal prin care PSD sa poata cere inlocuirea sa de la Senat si ii ironizeaza pe social-democrati, care par sa aiba "o placere masochista" de a o vedea pe Roberta Anastase presedinte interimar al Romaniei, din moment ce il contesta si pe el si pe Traian Basescu.

"Cei de la PSD au o placere masochista, vor sa o aiba pe Roberta Anastase presedinte interimar", a comentat Geoana zambind, miercuri, dupa inchiderea sedintei de plen a Senatului in care PSD a cerut din nou inlocuirea sa cu Titus Corlatean.

Sedinta tensionata la Senat: Geoana, greu de urnit - LIVE

"E un demers la fel de furios ca si cel care s-a declansat in partid impotriva mea. Se incearca o procedura care nu are nicio acoperire constitutionala", a sustinut el, precizand ca procedurile referitoare la retragerea sprijinului politic al unui membru al Biroului Permanent nu se refera si la presedintele Senatului, acesta avand un statut special de reprezentativitate in stat, statut care este tratat special in jurisprudenta.

"Presedintii camerelor sunt alesi pe durata intregului mandat. Singura modalitate in care presedintele Senatului poate fi inlocuit din functie este in conditiile in care ar fi facut, ceea ce nu este cazul, fapte grave de incalcare a legii, si atunci i s-ar acorda dreptul la aparare. Ei se afla pe un drum infundat. Nu se poate revoca presedintele Senatului si nu i se poate retrage sprijinul politic", a declarat Mircea Geoana, adaugand ca si Constitutia creeaza conditii de stabilitate a acestei functii numarul 2 in stat.

El a spus ca i se pare "de-a dreptul comic" ca "pseudo-juristii" din PSD nu isi dau seama nici macar ca grupul parlamentar care l-a propus pe el ca presedinte si care spun ei ca ar putea sa il revoce nici macar nu mai exista, cu referire la grupul PSD-PC.

"Solicitarea PSD nu are niciun fel de baza. Functia mea de presedinte al Senatului trebuie sa continue netulburatat. Se va gasi o formula", si-a aratat el convingerea.

Geoana a trecut si la atacuri mai dure la adresa conducerii PSD, spunand ca "daca oamenii astia se apuca sa dea jos si numarul 1 si numarul 2 in stat inseamna ca nu au mare lucru in cap", cu referire la anuntul USL ca demareaza procedura de suspendare a lui Traian Basescu din functia de presedinte al Romaniei.

"E o furie oarba care domina niste lideri ai partidului care nu au altceva in cap decat dorinta de razbunare. Asta arata inca o data ca aceasta conducere a partidului si aceasta nefericita alegere a socrului domnului Ponta la conducerea grupului senatorial arata in ce directie merge aceasta 'famiglie'", a declarat Mircea Geoana.

El s-a aratat convins ca o decizie corecta se va lua miercuri in Biroul Permanent al Senatului dupa ce vor fi consultati juristii Senatului, dar a subliniat foarte clar ca nu are niciun moment de gand sa isi dea demisia.

"Nu pot sa intru intr-un joc de instabilitate cronica. Ce s-ar vedea pe pietele economice in cazul in care si functia 1 si functia 2 in stat sunt contestate? Nu e o agatare de scaun, mai sunt cateva luni si se termina acest mandat", a tinut el sa sublinieze.

Eveniment Quarterly Report

Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Mircea Geoană dezvăluie care ar fi marele avantaj al României dacă Ucraina și Moldova ar intra în UE. „Vor face parte din familia europeană”
Secretarul general adjunct al NATO, Mircea Geoană, a declarat că există o cale ca România "să evadeze" definitiv de la "periferia Europei", arătând că în următorii ani Ucraina, Republica...
Mircea Geoană rămâne favoritul alegerilor prezidențiale. Scenariul în care Șoșoacă intră în turul doi cu Ciolacu SONDAJ
Mircea Geoană rămâne favoritul alegerilor prezidențiale. Scenariul în care Șoșoacă intră în turul doi cu Ciolacu SONDAJ
Adjunctul secretarului general al NATO Mircea Geoană se situează pe primul loc în intenţiile de vot la alegerile prezidenţiale, cu 26,2%, urmat de Marcel Ciolacu, Diana Şoşoacă, George...
#Geoana exclus Senat, #Geoana presedinte Senat, #Mircea Geoana , #senator