Geoana, despre achizitia de avioane: Nu putem sa nu ne achitam de obligatii

Sambata, 24 Septembrie 2011, ora 15:41
1720 citiri
Geoana, despre achizitia de avioane: Nu putem sa nu ne achitam de obligatii
Foto: politicaromaneasca.ro

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a declarat, sambata, ca Romania trebuie sa faca un efort financiar pentru achizitia de avioane deoarece nu poate continua la nesfarsit sa nu se achite de obligatiile internationale.

"Nu putem sa continuam la nesfarsit sa nu ne achitam de obligatiile noastre internationale, fata de NATO, fata de aliatii nostri americani si europeni. De aceea va trebui facut un efort financiar, poate un efort care sa fie resimtit peste cativa ani de zile, pentru a putea sa suportam, acum avem alte prioritati. Cred ca nu poti, indiferent de criza, sa nesocotesti securitatea nationala", a afirmat Geoana.

El a spus ca sustine acest tip de achizitii, dar ca efortul financiar trebuie calculat.

Mircea Geoana a vizitat, sambata, Expozitia internationala pentru echipament militar - Expomil 2011, organizata la Romexpo si aflata la cea de a VII-a editie.

"Am venit din dorinta de a vedea daca mai avem vreo sansa sa relansam un sector al economiei nationale care stia sa produca si locuri de munca si exporturi si un anumit grad de tehnologizare a economiei romanesti. Cred ca batalia inca nu este pierduta, desi lucrurile nu stau grozav", a spus Mircea Geoana.

El a sustinut ca e nevoie de o politica de reindustrializare inclusiv in domeniul militar si cel conex, unde ar putea fi create locuri de munca cu grad inalt de pregatire profesionala.

"Sper ca sectorul de aparare sa redevina un motor important de crestere economica si de crearea de locuri de munca", a conchis presedintele Senatului.

Tehnica si armament de ultima generatie sunt expuse, intre 22 si 25 septembrie, la Romexpo. Expozitia internationala pentru echipament militar - EXPOMIL 2011 este organizata de Ministerul Administratiei si Internelor, in parteneriat cu Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, Ministerul Afacerilor Externe, Serviciul Roman de Informatii, Romexpo, CN Romarm si asociatiile patronale PATROMIL si OPIAR.

Sambata si duminica, targul va fi deschis tuturor vizitatorilor.

Aflata la cea de a VII-a editie, expozitia reuneste firme de prestigiu din tara si din strainatate care prezinta elementele de noutate, precum si stadiul actual de dezvoltare a echipamentelor si capabilitatilor in domeniul securitatii si apararii.

Printre expozantii romani se numara Academia Tehnica Militara, Aerofina SA, Aerostar SA, Agentia de Cercetare Tehnica si Tehnologii Militare, CN Romarm, Eurocopter Romania, Fabrica de Arme Cugir SA, Fabrica de Pulberi Fagaras SA, IAR SA, Statul Major al Fortelor Aeriene, Statul Major al Fortelor Terestre si SRI.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Cătălin Drulă, despre candidatura la prezidențiale: „Eu sunt natural un candidat posibil”. Care sunt obiectivele USR și Dreapta Unită pentru 2024
Președintele USR Cătălin Drulă a fost invitatul rubricii „Cu fața la alegători” și a vorbit despre obiectivele USR și ale Dreptei Unite pentru alegerile din 9 iunie, despre misiunea...
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Cîrstoiu răspunde criticilor din ultimele zile: "Nişte lupi în haine de oaie încearcă să transforme oaia în lup"
Atacat în ultimele zile atât de adversarii direcți la alegerile locale, cât și de alți politicieni, dar și de ziariști, Cătălin Cîrstoiu, candidatul susţinut de PSD şi PNL pentru...
#Geoana achizitie avioane multirol, #Romania avioane F16 , #senator