Geoana, despre taierile de salarii: Aceeasi imensa bucurie pe care o simte tot bugetarul

Marti, 10 August 2010, ora 17:12
1257 citiri
Geoana, despre taierile de salarii: Aceeasi imensa bucurie pe care o simte tot bugetarul
Foto: Arhiva

Presedintele Senatului, Mircea Geoana, a comentat ironic reducerile salariale care au inceput sa fie operate si la nivelul institutiei pe care o conduce, spunand ca in institutie domneste "aceeasi imensa bucurie" pe care o simte orice bugetar roman in urma acestei masuri.

"Cred ca este aceeasi imensa bucurie pe care o simte tot bugetarul din Romania care primeste salariile amputate", a declarat Geoana, revenind apoi la un ton mai putin zeflemitor.

"Nu cred ca este vreun element de veselie pe aici, prin Senat. Dar cred ca acest lucru arata ca in perioada urmatoare va trebui sa avem o privire mult mai critica si mult diferita fata de ceea ce a propus Guvernul pana acum. Este clar ca, din punctul meu de vedere, masurile asa-zis temporare pe care Guvernul le-a anuntat, vor deveni semipermanente. Deci din declaratiile, pe care le-am ascultat in ultima perioada, este clar ca 31 decembrie nu este data in care aceste masuri vor fi eliminate", a mai spus pesedistul.

Mircea Geoana crede ca nici asupra nivelului TVA nu se va reveni. "Acelasi lucru, din pacate, este valabil si pentru cresterea TVA. Guvernatorul Bancii central, dl. Isarescu, a anuntat ca din punctul domniei sale de vedere, cresterile de preturi, deci scaderea puterii de cumparare, vor deveni de fapt permanente", a sustinut seful Senatului.

Potrivit lui Geoana, ireversibilitatea acestor masuri este un semnal ca opozitia trebuie sa vina cu propuneri alternative.

"Asta pentru mine inseamna de fapt, inca o data si inca o data si inca o data, obligatia ca in Parlament sa incercam sa venim cu solutii alternative. Si cred ca aceasta este de fapt si miza acestor trei texte pe care le-am anuntat. Si, de asemenea, din punct de vedere al actiunii politice pentru aceasta toamna, intalnirea de ieri la nivelul gruparilor parlamentare din Opozitie sa reprezinte o alternativa politica mult mai serioasa pentru aceasta toamna", a conchis social-democratul.

Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Prima ședință de Guvern care se desfășoară la Timișoara. Ce proiecte vor fi discutate în întâlnirea de astăzi
Guvernul se reuneşte joi, la Timişoara, într-o şedinţă specială, în cadrul căreia urmează să fie aprobate o serie de proiecte de infrastructură cu impact regional, precum şi plata în...
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Ciolacu este sigur de victoria lui Firea la Capitală: ”Va câștiga şi cu Piedone, şi fără Piedone”
Indiferent dacă Cristian Popescu Piedone se va retrage sau nu din cursa electorală, Gabriela Firea va fi noul primar al Capitalei, este convins Marcel Ciolacu. Premierul a precizat miercuri,...
#Mircea Geoana salarii bugetari, #Mircea Geoana salariu taiat, #Geoana TVA , #senator