Geoana dezvaluie ce a vrut emisarul SUA in Romania: Si PSD, si Basescu au exagerat

Miercuri, 15 Ianuarie 2014, ora 17:18
6829 citiri
Geoana dezvaluie ce a vrut emisarul SUA in Romania: Si PSD, si Basescu au exagerat
Foto: ziuaveche.ro

Agenda diplomatica a adjunctului secretarului de stat al SUA, Victoria Nutland, cuprindea intentiile de modificare a legislatiei anticoruptie si declaratiile agresive privind unirea Romaniei cu Republica Moldova, a declarat senatorul Mircea Geoana.

"Pe de o parte, prezentarea vizitei ca o vizita de felicitare la zece ani de NATO nu e decat o exagerare. Dar si prezentarea de catre presedintele Romaniei a mesajelor oficialului american de o maniera atat de catastrofica reprezinta de asemenea o foarte mare exagerare", a declarat Mircea Geoana, potrivit Mediafax.

Senatorul PSD a afirmat ca cele doua subiecte erau cele "sensibile", dar ca pe agenda se aflau si cateva puncte pozitive, pe care insa nu le-a mai mentionat.

"Cele doua puncte sensibile sunt evidente: o anumita preocupare fata de intentii de modificare a legislatiei cu privire la lupta impotriva coruptiei si, pe de alta parte, o preocupare fata de declaratiile extrem de agresive cu privire la unirea cu Republica Moldova", spune senatorul PSD.

Mircea Geoana, care a fost ministru de Externe al Romaniei si se lauda cu o buna cunoastere a mediului politic american, a dat sa se inteleaga ca o cunoaste pe Victoria Nutland si ca aceasta nu e prea bucuroasa cu disputa provocata de venirea ei la Bucuresti.

"Este un diplomat de super clasa si cred ca, cunoscand-o bine, nu este fericita sa fie, domnia sa sau declaratiile din vizita de la Bucuresti, folosite in politica interna romaneasca. Incurajez actorii aflati in competitie azi sa se abtina in a folosi elementul de politica externa in lupta politica interna", a incheiat Mircea Geoana.

Presedintele Traian Basescu a declarat ca vizita emisarului american reprezinta un mesaj deosebit de serios intr-un moment in care Romania se afla "pe marginea prapastiei".

"Doamna Nuland nu a venit nici in calitate de asistent, nici de subsecretar, nici de turist, a venit in calitate de emisar al Guvernului SUA, care a avut de transmis un mesaj extrem de serios, legat de statul de drept din Romania, care, din vara anului 2012, este continuu pus sub semnul intrebarii", a spus presedintele Basescu.

Purtatorul de cuvant al PSD, europarlamentarul Catalin Ivan, e cel care a afirmat ca vizita Victoriei Nuland a fost motivata de dorinta de a felicita Romania pentru apartenenta ei la NATO.

"Victoria Nuland a venit la Bucuresti pentru a transmite, din partea presedintelui Barack Obama, un mesaj de felicitare a Executivului si cetatenilor romani pentru implinirea a 10 ani de la aderarea Romaniei la NATO si nicidecum pentru a reprosa ceva Guvernului", a declarat Catalin Ivan.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Mesajul lui Nicușor Dan pentru Gabriela Firea: ”Nu ar mai trebui să deschidă gura, darămite să vrea să mai fie primar”
Intrarea Gabrielei Firea în cursa pentru Primăria Capitalei nu-l afectează pe actualul edil. Nicuşor Dan a declarat marţi, 23 aprilie, că lupta se va da între el şi Cristian Popescu...
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
Lovitură puternică pentru Piedone. Cât de multe voturi poate pierde după ce PSD a aruncat-o în cursa pentru Primăria Capitalei pe Firea
PSD și PNL au renunțat să-l mai susțină pe medicul Cătălin Cîrstoiu la alegerile pentru Primăria Capitalei. Cele două mari partide i-au aruncat în luptă Gabriela Firea (PSD) și pe...
#Mircea Geoana Victoria Nuland agenda anticoruptia, #Geoana Nuland anticoruptie unire Moldova, #Geoana Nuland unire anticoruptie , #senator
Comentarii