Geoana: Eu, acest lider sovaielnic, cum spune Ponta, l-am facut pe el om

Marti, 08 Noiembrie 2011, ora 21:00
5732 citiri
Geoana: Eu, acest lider sovaielnic, cum spune Ponta, l-am facut pe el om
Foto: Arhiva

Scandalul dintre Mircea Geoana si conducerea PSD continua cu un nou episod. Dupa ce luni, PSD-ul a incercat sa-l schimbe pe Mircea Geoana din fruntea Senatului, apoi Victor Ponta a cerut excluderea sa din formatiunea politica, marti seara a venit randul presedintelui Senatului sa lanseze acuzatii catre liderii social-democrati.

Despre cei care au cerut inlocuirea sa de la sefia Senatului, Mircea Geoana crede ca "le-a ratacit Dumnezeu mintile". De asemenea, invitat la Realitatea Tv, fostul conducator al social-democratilor i-a raspuns si lui Victor Ponta, care l-a etichetat drept un "lider sovaielnic".

"Ponta spune c-am fost un lider sovaielnic, dar acest lider sovaielnic l-a facut om pe Victor Ponta", a replicat Mircea Geoana, acuzandu-l pe actualul lider PSD ca "taie cu bomfaierul sansele partidului de a guverna".

"Daca excluzi pe Geoana, nu il excluzi doar pe Geoana, ci si ceea ce reprezinta el in partid, in afara partidului. Zestrea electorala a PSD se micsoreaza", a mai spus Geoana.

Presedintele Senatului apreciaza ca "Ion Iliescu si altii s-au lasat influentati de unii mai tinerei, altii mai experimentati, care au prezentat aceasta idee, a rocadei", despre care pana si un debutant ar fi stiut ca nu este posibila.

Lupta pentru schimbarea lui Geoana - ce spun greii PSD si Puterea

"Cred ca suntem pe cale sa ne facem de ras cu aceasta rocada care nu se poate face. Votul care a fost propus de Ilie Sarbu de fata cu Victor Ponta a fost prin omisiune: de genul, votati impotriva deciziei BPN? Cred ca aceasta manipulare a unor colegi din partid trebuie sa-si gaseasca o rezolvare. Iar lucrurile cred ca trebuie transate in Comitetul Executiv al partidului. Am transmis o scrisoare catre acest for", a explicat Geoana.

De asemenea, el a vorbit si despre "nesiguranta" lui Victor Ponta, care este pus in fata unei mase critice din partid. "Un lider USL care vrea sa conduca partidul la victorie trebuie sa inteleaga ca e nevoie si de ala, si de ala. Eu nu am o viziune comuna cu Ion Iliescu asupra social-democratiei, de exemplu, dar trebuie sa coexistam", a completat Geoana.

Ilie Sarbu, bunic cu nepoti in casa se scalambaie cu minciuni

Presedintele Senatului a vrut sa ii transmita un mesaj si lui Ilie Sarbu, care l-a acuzat, marti, de cardasie cu Puterea si a lansat ipoteza potrivit careia Mircea Geoana s-ar fi intalnit, la un restaurant, cu membrii UNPR.

Vreau sa-i transmit lui Ilie Sarbu, ca l-am pus ministru, care la o alta televiziune a spus ca m-am intalnit cu UNPR la un restaurant: Mintiti cu nerusinare! Domnule Ilie Sarbu, mintiti cu intoxicare si acest tip de intoxicare nu face cinste nimanui, mai ales unui om cu parul alb si unui om care are pretentia ca a trecut prin multe. Un bunic cu nepoti in casa se scalambaie cu minciuni", l-a atacat Geoana pe liderul grupului PSD din Senat.

Geoana a negat speculatiile potrivit carora ar avea de gand sa treaca de partea Puterii ori sa puna bazele unei noi formatiuni politice.

Ilie Sarbu: Geoana trebuie schimbat, avem demult indicii ca ne tradeaza

"Nu m-a sunat nimeni din partea Puterii. M-a sunat cineva de la colegii liberali, preocupat. Liberalii stiu ca daca exista perturbari in PSD au si ei de suferit (...) Nu plec, domnule, din PSD! Cum sa doresc distrugerea PSD? Cum sa doresc raul romanilor? Le-a sucit Dumnezeu mintile!", a adaugat presedintele Senatului.

Cel mai deranjant lucru, spune Geoana, "este aceasta perfidie, cum ca eu fac jocurile Puterii. Ce ne propun acesti lideri, mai izolati ai partidului, este sa lasam acolo un loc liber, sa lasam tancul sovietic sa mearga cu senilele si sa cedam o functie atat de importanta in stat".

In finalul emisiunii, Mircea Geoana spune ca nu isi poate reprosa nimic vizavi de munca sa la Senat.

"Domnul Ponta incearca sa stearga cu buretele cinci ani in care am fost presedintele PSD", a conchis fostul lider social-democrat.

Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Ce n-a văzut CTP în 34 de ani de alegeri libere: ”Doar Ceaușescu îl poate egala pe Ciociu. Ca pe o turmă de mancurți...”
Retragerea lui Cătălin Cîrstoiu din cursa pentru Primăria Capitalei a fost comentată acid de jurnalistul Cristian Tudor Popescu, care i-a criticat dur pe președinții PSD și PNL, Marcel...
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Candidatul USR la Primăria Sectorului 5 a depus o plângere la DIICOT împotriva lui Cristian Popescu Piedone
Avocatul şi liderul consilierilor USR din Sectorul 5, Alexandru Dimitriu, a depus joi dimineaţă, 25 aprilie, o plângere la DIICOT împotriva primarului Cristian Popescu Piedone şi ”a...
#Geoana inlocuire presedinte Senat, #scandal Geoana Ponta, #Geoana exclus PSD Ponta , #senator